Commissies

Om het roeien en verenigingsleven te kunnen faciliteren zijn er verschillende commissies op Laga. Hieronder vindt u een overzicht, met de functie per commissie en het algemene contactadres. Wilt u weten wie er in welke commissie plaatsneemt? In het ledenbeheer kunt u hen vinden via het tag-systeem door te zoeken op commissienaam, of kijk in de almanak.
Wilt u zelf graag plaatsnemen in één van deze commissies? Vul de interesse-enquête in en laat weten hoe u graag bij zou willen dragen aan Laga’s roem en voorspoed!

 
Activiteiten Commissie (AC)
ac@laga.nl

De AC is verantwoordelijk voor de organisatie van een aantal grote evenementen op laga en focust zich op het samenbrengen van alle leden. De AC organiseert onder andere het 7 zonden-diner voor alle KNSRB verenigingen, competitiekamp, ouderdag etc. De AC stuurt ook de Varsity Promo en de Vogalonga Commissie aan. Zij zijn respectievelijk verantwoordelijk voor: De promotie van de Varsity en het organiseren van een reis naar Venetië om de Vogalonga te starten. Dit is een roeitocht van 30 kilometer rondom en door het oude centrum van Venetië.

Almanak Commissie
almanak@laga.nl

Jaarlijks wordt op Laga de almanak gepubliceerd, een fraai vormgegeven boekwerk waarin alles op Laga, van wedstrijden tot feestjes en van ploegen tot commissies, uitgebreid wordt behandeld in tekst en kleur. De almanak stuurt ook de Boekenbal commissie aan, die de uitreiking van de almanak organiseert.

Bar Commissie (BaCo)
baco@laga.nl

De BaCo draagt zorg voor een groot deel van de exploitatie op Laga. Zij runnen de bar, organiseren het koken, vullen de turfkasten en zorgen ervoor dat om half 1 de raceroeikamer leeg is geveegd. Een drukke commissie die het hele jaar door bezig is. De BaCo stuurt daarnaast de Tap commissie (TaCo) en Kookhoofden aan.

Blik
blik@laga.nl

De commissie Blik wil, zoals de naam al zegt, de blik die de buitenwereld op Laga heeft verbeteren. Blik organiseert kleine en grote evenementen om de Delftenaren kennis te laten maken met Laga; het roeien, de Lagaaiers en de mentaliteit. Bijvoorbeeld door Lagaaiers aan te sporen om mee te doen aan (actieve) inzamelacties voor goede doelen. Ook gaat Blik als commissie samenwerkingen aan met evenementen die in Delft georganiseerd worden waar Laga een bijdrage kan leveren.

Gebouwcommissie
gebouw@laga.nl

De Gebouwcommissie ondersteunt de B door onderhoud aan het Gebouw zelfstandig te organiseren. Samen met de Kluschcommissie wordt het meerjarig onderhoudsplan (MJOP) nageleefd. Voor zaken die de Klusch niet uit kan voeren, zoekt de gebouwcommissie externe partijen. Daarnaast organiseert de gebouwcommissie de B-taken en pakt het projecten op die bijdragen aan de verbetering van de historische waarde van Laga's huisvesting.

Historie Commissie (Historico)
historico@laga.nl  

Sinds haar oprichting in 1876 is er veel gebeurd op Laga. De historie commissie heeft twee doelen: het in kaart brengen en inventariseren van Laga’s historie en daarnaast het doen leven van de historie. Naast stoffige archieven uitpluizen zijn zij dus ook druk bezig om de mooiste verhalen en gaafste posters en foto’s aan u te tonen.

IT-Commissie
it@laga.nl

Zonder IT Commissie geen turfsysteem, geen JRK/Owee/DRR/RR of Laga-website, geen ledenbeheersysteem en geen Lagaserver met 1000 gig. Deze Lagaaiers werken vooral op de achtergrond, maar zonder hen zou een hoop niet mogelijk zijn!

Jeugdroeikamp Commissie (JRK)
jrk@laga.nl
http://jrk.laga.nl/

Het JRK brengt elke zomer zo’n honderd koters in contact met de roeisport, overgedragen door enthousiaste Lagaaiers. In vier weken tijd wordt hen in de vesting van Naarden de roeisport (beter) bijgebracht. Naast de commissie gaat er ook leiding mee; voor op de kant en op het water.

Kluschcommissie
klusch@laga.nl

Deze dames en heren hebben twee rechterhanden en steken de bijbehorende armen graag uit de mouwen. Nieuw dakterras? Geen probleem. RRK vloer in de olie? Doen we even. Echte Delftenaren dus, onder het gezag van de B, die worden ondersteund door het klusteam en andere helpende Lagaaiers. Is er iets gesneuveld of heb je een idee wat beter kan aan ons monumentale pand? Schrijf het in het B-boek.

Laga Business Club (LBC)
lbc@laga.nl
lbc.laga.nl

De LBC werkt samen met tien tot vijftien bedrijven en verbindt daarbij student aan bedrijf en vice versa. Deze professionele commissie haalt daarmee jaarlijks een mooi bedrag binnen voor Laga. Bent u op zoek naar een stage of werk? Wellicht kan de LBC u daarbij helpen!

Lustrum
lustrum@laga.nl
lagalustrum.nl
De Lustrumcommissie verzorgt een jaar vol activiteiten om een lustrumjaar van de D.S.R.V. "Laga" te vieren. Het is een jaar waarin de geschiedenis, de toekomst en de prestaties van Laga gevierd worden. Gedurende het hele jaar laten zij Lagaaiers hier samen met trots en plezier bij stilstaan.

Materiaal Commissie
a@laga.nl
Het A-boek wordt niet alleen bekeken door de A, maar met name door de materiaal commissie. Elke dinsdagavond en meestal nog wat vaker, zorgen zij dat zo veel mogelijk boten schadevrij in de loods liggen. Of het nou om groot onderhoud, een nieuw puntje of om bladen lakken gaat, de materiaal commissie regelt het. Draag uw steentje bij door goed met materiaal om te gaan en eventuele schades direct te melden!

Mediateam
pr@laga.nl

Het Mediateam is verantwoordelijk voor het imago dat Laga uitstraalt naar haar leden en haar relaties. Ze geven advies aan commissies over het gebruik van verschillende mediakanalen en communicatietechnieken. Het Mediateam stuurt ook Laga's PR commissies; PR Merchandise, PR film, PR foto, PR grafisch en PR tekst aan. Respectievelijk verantwoordelijk voor: een professionele uitstraling van Laga’s kledinglijn en het uitbrengen van verschillende gadgets; het vastleggen van roeibeelden en maken van promofilmpjes; het vastleggen van Laga's bedrijvigheid in stil beeld; het maken van grafisch promotiemateriaal, onderhouden van de huisstijl; en het schrijven van kritische teksten en ondersteunen bij schrijven van teksten.

Opvang Commissie (Opvang)
opvang@laga.nl

De Opvang is verantwoordelijk voor de eerste zes weken op Laga van de reguliere Opvang en voor de Lente Opvang. Vanaf het opvangkamp eind augustus zorgen zij dat alle kandidaat Lagaaiers goed kennis maken met Laga. Zij zijn het directe aanspreekpunt voor deze groep van ongeveer 250 man en organiseren van alles: onderlinge wedstrijden tot het dames-heren diner en het faciliteren van leenboten tot coaches.

OWee Commissie
owee@laga.nl

Kom roeien bij Laga! Mid augustus is de introductieweek van Delft. Heel Laga wordt omgetoverd tot een gezellige plek om hard te roeien. De OWee Commissie maakt een programma, klust promo, een steiger, regelt licht en geluid en zorgt dat zoveel mogelijk aankomend Delftse studenten zich op Laga thuis voelen.

Raceroei Regatta Commissie (DRR)
raceroeiregatta@laga.nl
www.raceroeiregatta.nl

Op 4 en 5 mei 2013 vond de eerste editie van de Raceroei Regatta plaats. Tijdens deze twee kilometer wedstrijd op de Willem-Alexander Baan zet heel Laga haar beste beentje voor; als vrijwilliger, deelnemer of organisatie om het een succesvol evenement te maken. De ambities van de wedstrijd zijn groot; naast een strak georganiseerde wedstrijd op het water, is ook alles op de kant tot in de puntjes geregeld voor zowel roeiers als toeschouwers. Meer weten? Kijk op www.raceroeiregatta.nl of hier.

Ringvaart Regatta Commissie (RR)
ringvaartregatta@laga.nl
http://parthenon-ey-ringvaartregatta.nl

Sinds 1976 oraginseert de Ringvaart Commissie de langste roeimarathon ter wereld; de EY-Parthenon Ringvaart Regatta. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een enorm evenement met 185 ploegen en ruim 800 deelnemende roeiers. De commissie werkt maanden naar deze dag toe, waarop uiteindelijk heel Laga de handen uit de mouwen steekt als vrijwilliger. Een evenement dat Laga’s eenheid en enthousiasme toont! Meer informatie vindt u op http://parthenon-ey-ringvaartregatta.nl of mail naar ringvaartregatta@laga.nl.
Op Laga trainen voor de EY-Parthenon Ringvaart Regatta? Neem contact op met de Ringvaart Externe Commissie: rec@laga.nl. De opvang begint in november.


Roei Commissie (RC)
rc@laga.nl

Op Laga staat roeien centraal. De Roei Commissie ondersteunt de C en is verantwoordelijk voor de Spardagen van alle competitieroeiers, het verzorgen van goede randvoorwaarden tijdens competitiewedstrijden voor de roeiers en het organiseren van competitietrainingskamp.

Roei-Zaak Commissie (RoZa)
roza@laga.nl

Laga is een open ondervereniging van het DSC. Naast een aantal vaststaande uitwisselingen zoals de interkalliade op Laga en verschillende Laga activiteiten op de Zaak, kijkt de RoZa samen met het bestuur naar concrete mogelijkheden om Leden en Lagaaiers dichter bij elkaar te brengen. Zo kunnen DSC'ers door een instap-acht kennismaken met het roeien en organiseert de RoZa laagdrempelige borrels op de Zaak voor Lagaaiers. Ideeën hoe het beter kan of neemt u graag deel aan bovenstaande activiteiten? Neem contact op via roza@laga.nl.

Wedstrijd Roei Commissie (WRC)


De Wedstrijd Roei Commissie (WRC) is een commissie ter ondersteuning van de wedstrijdsectie en de Commissaris D uit het bestuur. Ze zijn verantwoordelijk voor het begeleiden van de wedstrijdsectie in raceroei activiteiten, sociale activiteiten (voor roeiers en coaches), trainingskampen en faciliteert de coachopleiding. De commissie bestaat uit 6 personen.
 
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2020 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA