info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: In een half uur tijd van Amsterdam naar Parijs; Jorne van der Ploeg (rechts) en Joram Overdevest (links) houden zic… https://t.co/gQhX2JDPoR - 02-06-2019

Vereniging

D.S.R.V. “Laga”
Laga is één van de meest toonaangevende studenten roeiverenigingen in Nederland en heeft ongeveer 700 leden. Laga is sinds een aantal jaar weer hard op weg naar de top van roeiend Nederland. Ze is de op één na oudste studenten roeivereniging van Nederland en kent een lange geschiedenis met veel successen. Zo werd in 1900 in Parijs de eerste Olympische Gouden Medaille voor de Nederlandse sportwereld behaald door een Lagaploeg!
 
Roeien bij Laga
Er wordt zowel op competitie- als op wedstrijdniveau hard geroeid bij Laga. Zo won in 2013 een acht van Laga’s middengroep de prestigieuze Henley Royal Regatta te Londen, behaalde Mirte Kraaijkamp twee keer op rij een WK-titel en waren het Lagaaiers die de NOOC eerstejaars competitiebokaal mee naar Delft namen! Ook roeien bij Laga? Het jaarlijkse inschrijfmoment vindt plaats tijdens de OWee in september. Kijk voor meer informatie hier.
 
Onlangs behaalde successen
 
Mirte Kraaijkamp Wereldkampioene LW4x (2013, Zuid-Korea en 2014, Amsterdam) 
 

Middengroep zwaar winnaar Henley Royal Regatta (2013) 
 
Roeiers van Laga nemen regelmatig deel aan Wereldkampioenschappen en Wereldbekerwedstrijden. Zo werd mej. M. M. H. Kraaijkamp in 2013 wereldkampioene in de dames vier-zonder op het WK in Chungju. Op de Olympische van 2016 in Rio de Janeiro behaalde Lagaaier O. F. J. Siegelaar in de Holland Acht de bronzen plak, kort daarop maakte hij deel uit van de Oxford University ploeg die in 2017 The Boat Race won. 
 
Bestuurlijk / Commissies
In 2010 wist Laga de Aegon Bestuursbokaal te winnen, voor 'Best Bestuurde Studenten Roeivereniging van Nederland'. Deze bokaal, die wordt uitgereikt door het bestuur van de Nederlandse Roeibond, gaat gepaard met een prijs van €30.000,- voor de aanschaf van een nieuwe acht. Dit geeft aan dat er op bestuurlijk vlak talent rondloopt op Laga. Deze talenten zullen de komende jaren doorstromen naar het Nederlandse bedrijfsleven. Kijk voor het huidige bestuur hier.
Op Laga kunnen studenten zich naast het roeien ontwikkelen en vormen. Laga kent tal van commissies waar de meest enthousiaste Lagaaiers in participeren. Hier leren ze om te organiseren, leiding te geven en ook om goed te besturen. Dit biedt een mooie aanvulling op de Delftse technische studies, waar elke ambitieuze student op Laga een plek in kan vinden. Heeft u interesse om samen te werken met deze talenten? Kijk dan hier.
 
Leden
Laga is vanaf 2008 in een relatief korte tijd gegroeid van 250 naar ruim 700 leden, inmiddels een stabiel ledenaantal. Hierdoor heeft Laga een poule met talenten die groot genoeg is om sterke eerstejaarsachten te vullen. Deze stromen vervolgens door naar de middengroep om uiteindelijk topprestaties neer te kunnen zetten. Om deze ambities te verwezenlijken staat er een modernisering van de faciliteiten op Laga in de planning. Meer hierover vindt u hier op de website. 
 
Cultuur
Lagaaiers kenmerken zich door hun hechte onderlinge band en de sterke betrokkenheid bij de vereniging. Laga is één grote groep en kent geen jaren noch verticalen. Hierdoor voelen veel Delftse studenten zich thuis op deze vereniging. Roeien is de verbindende factor met als gemene deler de winnaarmentaliteit.
Elk jaar organiseert Laga de Damen Raceroei Regatta en OC&C Ringvaart Regatta. Twee grote wedstrijden waarbij heel Laga samenwerkt om een mooi evenement neer te zetten. Het gedeelde enthousiasme werkt verbindend!
 
Type organisatie
Laga is een non-profit organisatie die als missie heeft Lagaaiers uit te dagen om met trots en plezier de hoogst mogelijke prestaties neer te zetten ten behoeve van de roeisport. Laga behartigt de belangen van haar leden, maar heeft ook een maatschappelijke waarde. De activiteiten van Laga zijn gericht op de individuele ontplooiing van onze leden, de verbinding met de samenleving en een gezondere en sportievere samenleving in het geheel.

Weerbericht

Windkracht: 2 bft
Windstoten: 9.72 km/u
Windrichting: ZZO
Zonsopgang:05:15
Zonsondergang:22:04
Temperatuur: 14.2 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 16-06-2019 02:20

Agenda

JUN
15
Damen RaceRoeiRegatta/ NK groot
t/m 17 jun
JUN
21
World Cup II, Poznan (Polen)
t/m 24 jun
JUN
22
Orca Slotwedstrijden
t/m 24 jun
JUN
28
Argo Sprints
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA