Wedstrijdroeien op Laga

Bij Laga roeien ruim 100 leden op wedstrijdniveau. Veel trainingsuren en veel discipline vormen kernwaarden voor deze groep roeiers. Al sinds de oprichting van de D.S.R.V. “Laga” presteren Lagaaiers nationaal én internationaal op hoog niveau en hebben zij sinds het begin van Laga vele grootse prestaties neergezet. 
In 1878 werd voor het eerst de Varsity verroeid tussen roeiers van Njord en roeiers van Laga, deze wedstrijd werd gewonnen door Laga. Ook werd de eerste Olympische medaille voor Nederland behaald door Lagaaiers Klein en Brandt in 1900 op de Spelen in Parijs. Sindsdien hebben Lagaaiers veel prijzen behaald. Recente hoogtepunten zijn brons op de Olympische Spelen voor de heer O.F.J. Siegelaar in Rio de Janeiro, winst op de Henley in 2013 en goud in de lichte dames dubbelvier op het WK door Mirte Kraaijkamp.

Eerstejaars
Elk jaar beginnen circa 45 eerstejaars met wedstrijdroeien bij Laga. In hun eerste jaar vormen zij ploegen binnen de categorieën lichte mannen, zware mannen, lichte dames en dames. Deze ploegen doen mee aan de eerstejaarsklassementen van de KNRB. De trainingsintensiteit van deze groepen ligt rond de 7 trainingen per week. Dit zorgt voor een mooie verdeling tussen studie en sport in het eerste jaar. 

Middengroep
Na het eerste jaar kunnen de roeiers doorstromen naar de middengroep. Hierin wordt in veel verschillende boottypes geroeid en zal het developmentklassement van de KNRB vaak gestart worden. Deze groep roeiers roeit momenteel aan de top van roeiend Nederland. Vanuit deze groep kan tevens de stap naar het ANRT gemaakt worden.

Hier kunt u de
blikkenlijst vinden.
 
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2023 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA