Competitieroeien

Het competitieroeien is een brede tak van het Nederlandse studentenroeien. Voor zowel onervaren eerstejaars roeier, als voor de meer ervaren ouderejaars roeier is er een breed scala aan bokalen dat gestart kan worden.
 
Onervaren roeiers starten ofwel het NSRF Onervaren C4+ Klassement óf de NSRF Onervaren C4+ Stuurboord of Bakboord Bokaal. Het Klassement wordt gestart door de TopC4’en en bevat 7 wedstrijden op de kalender. De twee Bokalen zijn in niveau gelijkwaardig. Beide bokalen bevatten 6 wedstrijden, vijf verschillende én een overlappende wedstrijd.
 
Voor ervaren competitieroeiers is er een ruime keuze aan boottypen waarin gestart kan worden.
 
Bokaal Boottype
Najaarsbokaal (september tot oktober) 2x, 4* of 4+
Noord-Willems Bokaal 2-
Kruithuisbokaal 8+
Bokaal der Clubquadruple 4*
Vlietbokaal 4+
Sprintbokaal 8+, 4+
Ask & Embla bokaal 2x
 
Voor meer informatie over competitieroeien in het algemeen of de verschillende bokalen en de bijbehorende data kunt u terecht op de NSRF site.
 
Coaching
Laga kent een grote groep coaches die met enorm veel inzet andere Lagaaiers harder laat roeien. Om dit zo goed mogelijk te ondersteunen wordt in de competitiesectie vaak in gemengde coachkaders gecoacht. Zo kan een minder ervaren coach leren van de kennis en ervaring van een ander. Ook met coachcursussen worden deze coaches ondersteund, zodat zij zich door het jaar heen kunnen blijven ontwikkelen. Door te coachen leer je niet alleen veel over roeien, maar vooral ook over het motiveren van mensen en ze harder laten gaan.
 
Coaches zijn nooit uitgeleerd en kunnen veel leren door te kijken naar beelden van roeiers en het lezen van documenten over roeien. Dit handboek geeft informatie over verschillende aspecten van het coachen en roeien.
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2023 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA