info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: RT @WABTopsport: Weekend toproeien op de Willem-Alexander Baan. Groot succes mede door @DSRVLAGA tijdens de @DamenRegatta @Zuidplas @Zuidp… - 06-05-2018

Laga gaat op zoek naar nieuwe moderniseringsplannen

Wij hebben besloten om niet verder te gaan met onze huidige moderniseringsplannen aan de Nieuwelaan 53. Onderzoeken naar het huidige ontwerp hebben uitgewezen dat het de vaarwegveiligheid op een kritiek punt verslechtert. Daarom wordt er nu samen met de Gemeente Delft en de Provincie Zuid-Holland gezocht naar oplossingen aangezien Laga's faciliteiten niet meer voldoen aan wat men van een roeivereniging kan verwachten.
 
Wij hebben al jaren de ambitie om de roeisport optimaal te faciliteren. Laga's huidige voorzieningen vormen een belemmering voor een moderne en ambitieuze sportvereniging. Laga heeft daarom de afgelopen jaren, in overleg met de buurt en omgeving, veel tijd en energie besteed om middels een verbouwing de gewenste voorzieningen te realiseren.
 
Hoewel al veel obstakels voor realisatie van het plan waren overwonnen, heeft Laga moeten constateren dat dit ontwerp op de huidige locatie nu niet te realiseren is. Waar de vaarwegbeheerder (Provincie Zuid-Holland) eerst positief tegenover de plannen stond kregen wij in het voorjaar de eerste negatieve signalen. Diverse gesprekken met de Provincie en een onafhankelijk onderzoek hebben uitgewezen dat het ontwerp de veiligheid op de Schie verslechtert. Hierdoor zullen wij onze huidige plannen staken.
 
De activiteiten van de sportvereniging komen door deze ontwikkeling steeds verder in de knel. Wij zijn hierover dan ook erg teleurgesteld. Vanwege de plotselinge verandering in houding in het gelopen proces voelt de Provincie zich mede-verantwoordelijk. Daarom gaat de Provincie samen met de Gemeente Delft en Laga onderzoeken wat de mogelijkheden zijn op een andere locatie. De Provincie en de Gemeente hebben toegezegd om Laga in dit nieuwe traject te ondersteunen. Laga staat dan ook positief tegenover de toekomstige ontwikkelingen.

De toekomst van dit proces is op dit moment nog onzeker. Laga zal de komende periode hard werken om uit de nijpende omstandigheden te komen. Laga wilt alle betrokken partijen bedanken voor alle hulp die we in het afgelopen proces hebben gekregen. Tegelijkertijd is alle hulp van harte welkom.

Weerbericht

Windkracht: 2 bft
Windstoten: 13.32 km/u
Windrichting: NNO
Zonsopgang:05:32
Zonsondergang:21:39
Temperatuur: 18.8 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 22-05-2018 23:00

Agenda

MEI
26
EK Junioren
t/m 28 mei
MEI
27
Spaarne Lente Race
t/m 28 mei
JUN
2
WC-I
t/m 4 jun
JUN
6
Ringvaart Regatta
t/m 7 jun
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2018 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA