Beste buurtbewoner,

Sinds 1926 is Laga gevestigd aan de Nieuwelaan. In het monumentale pand aan de Schie wordt er dagelijks hard getraind voor het roeiseizoen. Naast de trainingen vinden er ook sociale activiteiten plaats op Laga. Zo vormt het een tweede thuis voor vele roeiers uit Delft. Middels deze pagina zullen we u op de hoogte houden van wat er speelt op Laga.
In het verenigingsgebouw aan de Nieuwelaan vinden er verschillende activiteiten plaats. Hieronder vindt u de agenda voor de komende maanden. De activiteiten zijn hier toegelicht. Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook bent u welkom voor een kopje koffie in de bestuurskamer (de wenteltrap op, aan de andere kant van het dakterras). 

Dagelijks
Zolang de zon schijnt zullen roeiers het water op gaan om te trainen. Dit kan af en toe heel vroeg zijn. We verzoeken onze roeiers daarom ook om dit met de nodige rust te doen.

Dinsdagen en donderdagen
Na de training kunnen roeiers een avondmaal op Laga eten. Hierna is er de gelegenheid om een drankje te doen. Men wordt verzocht stil het gebouw te verlaten. Om uiterlijk 1:00 gaat Laga dicht.

Buurtmail
U kunt zich aanmelden voor de buurtmail. Via deze weg informeren wij u vooraf over de geplande activiteiten. Wilt u hier gebruik van maken of meer informatie? Stuur dan een mail naar b@laga.nl.

Buurtconvenant
De D.S.R.V. "Laga" is al sinds 1926 gehuisvest in het botenhuis aan de Nieuwelaan 53. Naast Laga ligt de voormalige faculteit voor Werk- en Scheepsbouwkunde van de TU Delft. In 1995 is de faculteit omgebouwd tot een appartementencomplex. Sindsdien bepalen Lagaaiers en de bewoners samen de leefomgeving in de Nieuwelaan. Laga realiseert zich dat zij op een unieke locatie in het centrum is gehuisvest. De leden van Laga hebben dientengevolge te maken met omwonenden die normaal van hun nacht- en ochtendrust willen genieten. Laga doet er zoveel mogelijk aan om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Dit wordt dan ook nadrukkelijk aan de leden gecommuniceerd. Om de leefomgeving zo aangenaam mogelijk te maken, heeft Laga in samenspraak met de buurt een buurtprotocol geschreven. 

Laga en de buurt zien het belang van een dialoog in, zodat eventuele hinder tijdig wordt besproken en tot een minimum beperkt kan blijven. Het Laga-bestuur wisselt jaarlijks en omwonenden worden dan geconfronteerd met een nieuw en vaak onervaren bestuur. Het buurtprotocol verschaft duidelijkheid over de afspraken en verwachtingen van beide kanten en waarborgt de continuïteit. 

Het opgestelde buurtprotocol is hier te vinden. Op de site kunt u verder informatie vinden over wat Laga doet. Ook vindt u hier meer informatie over de verbouwingsplannen. Mocht u meer informatie willen of ergens hinder aan ondervinden, kunt u (ook ’s avonds) onderstaande nummers bellen.

Met vriendelijke groet,

Namens het hele bestuur,

Justin Post
Commissaris Gebouw
Contactpersoon Buurt
T: +31 (0)15 212 52 66
M: +31 (0)6 22 13 77 97
E: b@laga.nl
 
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2023 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA