info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: In een half uur tijd van Amsterdam naar Parijs; Jorne van der Ploeg (rechts) en Joram Overdevest (links) houden zic… https://t.co/gQhX2JDPoR - 02-06-2019

Damen Raceroei Regatta

Naast de hoge ambities op roeiend vlak maakt Laga ook grote stappen op innovatief en organisatorisch gebied. De Damen Raceroei Regatta is een roeiwedstrijd over een lengte van twee kilometer, georganiseerd door de Delftsche Studenten Roei Vereeniging “Laga” en wordt dit jaar voor de zesde maal georganiseerd op 15 en 16 juni 2019 op de Willem-Alexander baan in Zevenhuizen. De Damen Raceroei Regatta is een wedstrijd op wedstrijdroeiniveau met focus op (inter)nationale (sub)top. 

In 2011 werd het eerste graafwerk in de Eendragtspolder in Zevenhuizen verricht; de start van de aanleg van de Willem-Alexander baan. Gezien Laga’s historie in het wedstrijdroeien, is de organisatie van een eigen twee-kilometerwedstrijd een logische stap geweest. Door de aanleg van de Willem-Alexander baan zag Laga een kans ontstaan en greep deze kans met beide handen aan. De kans om een raceroeiwedstrijd neer te zetten en Laga nadrukkelijk op de kaart te zetten in roeiend Nederland. In 2012 stond dan ook de Damen Raceroei Regatta voor het eerst op de wedstrijdkalender. Sindsdien is de wedstrijd snel volwassen geworden, wat de wedstrijd in 2013 de status ‘klasserend’ opleverde. Het jaar daarop werden verschillende klassementen op de wedstrijd toegevoegd. Met de in 2015 een geslaagde TBI Laga Lustrumwedstrijden, kunnen we terugblikken op een sterk begin van de ‘Damen’. 
 
De ‘Damen’ onderscheidt zich als ‘de wedstrijd voor de roeier’. Dit betekent dat er veel aandacht uitgaat naar de behoeften van de roeiers om optimaal te presteren. Een welbekend voorbeeld hiervan is het gratis beschikbaar stellen van een voedzame pastalunch voor alle deelnemers. Dit jaar zal de focus worden gelegd op het verbeteren van de ontspannings- en opwarmruimtes voor de roeiers.

Naast een wedstrijd voor de roeier is het ieder jaar een uitdaging om het evenement ook voor de toeschouwers steeds aantrekkelijker neer te zetten. Op de Regattaboulevard zullen verschillende stands staan met diverse bedrijven en innovatieteams in het kader van de (roei)sport, onder andere Dreamteams van de TU Delft. Voor de vermoeide of hongerige toeschouwer worden picknickgebieden ingericht met goed zicht op de voorbijkomende wedstrijden. In de pauze zal er geluisterd kunnen worden naar lezingen van inspirerende sprekers.

Jaarlijks komen er naar schatting ruim 2000 deelnemers, 5000 toeschouwers, 500 vrijwilligers en 20 partners naar de wedstrijd en deze aantallen stijgen nog ieder jaar door de stijgende lijn van de wedstrijd. Het grote aantal partnerschappen van de Damen Raceroei Regatta met bedrijven biedt mogelijkheden voor een spannend bedrijfsroei-veld. Met de combinatie van deze invalshoeken zou het label ‘roei-evenement’ de Damen Raceroei Regatta niet misstaan.
 
We zien u op de Damen Raceroei Regatta op 15 en 16 juni 2019!

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op http://damenraceroeiregatta.nl/ 

Weerbericht

Windkracht: 2 bft
Windstoten: 11.16 km/u
Windrichting: ZZO
Zonsopgang:05:15
Zonsondergang:22:04
Temperatuur: 14.3 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 16-06-2019 02:40

Agenda

JUN
15
Damen RaceRoeiRegatta/ NK groot
t/m 17 jun
JUN
21
World Cup II, Poznan (Polen)
t/m 24 jun
JUN
22
Orca Slotwedstrijden
t/m 24 jun
JUN
28
Argo Sprints
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA