info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: TU Delta sprak vier van onze roeiers die zich momenteel opmaken voor het WK onder 23 dat 24 tot en met 28 juli plaa… https://t.co/Kp2PtkOmVo - 02-07-2019

WK Sports Conference – sprekers bekend

Woensdag 27 augustus is de Student Day op het WK Roeien. Op de Bosbaan organiseert Laga deze dag ook de Accenture Sports Conference, met inspirerende gastsprekers uit de topsport, het bedrijfsleven en de wetenschap. Thema van de bijeenkomst is ‘get inspired become a champion’. Centraal staat de vraag hoe je van een groep talenten een winnend team maakt. De gastsprekers vertellen hoe je talent kunt herkennen en hoe je een ideale situatie creëert waarin mensen het beste uit zichzelf halen. De bijeenkomst is er vooral op gericht om roeiers en coaches te inspireren en te motiveren tot het behalen van topprestaties.
 
De Accenture Sports Conferene wordt georganiseerd door een commissie van Laga, in samenwerking met de TU Delft. Op de Damen Raceroei Regatta vond een zeer geslaagde eerste editie van de Sports Conference plaats. Er zijn een hoop positieve reacties binnengekomen en enkele leerpuntjes zullen worden meenemen naar de tweede editie op het WK Roeien. Tijdens het WK Roeien zal de Sports Conference een stuk groter worden aangepakt. De foto’s van de pilot zijn hier te vinden. Ook is er een video gemaakt met beelden die deze dag zijn genomen, met dank aan Stijn de Vreede. De video is hier te vinden. Voor een samenvatting van de eerste editie, klik hier.
 
Accenture Sports Conference op het WK - sprekers bekend
De sprekers van de Accenture Sports Conference op het WK zijn inmiddels bekend: Annemarieke van Rumpt, Marc Lammers en Erik Matser. Deze Nederlandse roeister, Nederlandse hockeycoach en klinisch neuropsycholoog zullen hun ervaringen en kennis delen met het publiek. Wilt u deze sprekers niet missen? Schrijf u dan hier in!

Hieronder vindt u informatie over de sprekers.
  Marc Lammers
Marc Lammers is een Nederlandse hockeycoach en voormalig hockeyspeler. Zo was hij 8 jaar lang de bondscoach van het Nederlands dames hockeyteam en was hij daarvoor, op jonge leeftijd, de coach van Spanje. Tijdens zijn carrière heeft hij een groot aantal overwinningen behaald, zoals het Wereldkampioenschap in 2006 met het Nederlandse dames hockeyteam. Zijn innovatieve manier van coachen is één van de oorzaken van dit succes.
 
Annemarieke van Rumpt
Annemarieke van Rumpt is een Nederlandse roeister. Zij vertegenwoordigde Nederland tweemaal tijdens de Olympische Spelen en bij diverse andere internationale roeiwedstrijden. Hiermee heeft ze verscheidene grote overwinningen behaald. Momenteel is zij betrokken in het bedrijfsleven. Hierdoor kan zij haar ervaringen delen over het verband tussen het bedrijfsleven en de sportwereld.

Erik Matser

Erik is een klinisch neuropsycholoog en heeft veel gewerkt met coaches en atleten binnen de topsport. Talentidentificatie en talentoptimalisatie zijn belangrijke onderwerpen voor mensen in zowel de sport, de muziekwereld als het zakenleven. Het is bekend dat oefening leidt tot een betere prestatie. Het is zelfs aangetoond dat door oefening veranderingen plaatsvinden in het brein. Maar als alle leden van een team in dezelfde context trainen, dat wil zeggen evenveel trainingsuren, hetzelfde eetpatroon en evenveel slaap, hoe is het dan mogelijk dat de één beter presteert dan de ander? Dr. Matser ontdekte dat specifieke prefrontale hersenfuncties samenhangen met talent. Tijdens de Accenture Sports Conference zal hij spreken over hoe je talent herkent en optimaliseert.

De derde editie van de krant over de 2014 World Rowing Championships kwam gisteren uit en de Sports Conference staat er in! U kunt de hele krant hier lezen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Accenture Sports Conference?
Bekijk dan de website, volg hen op twitter en like de facebookpagina!

 

Weerbericht

Windkracht: 3 bft
Windstoten: 17.64 km/u
Windrichting: ZZO
Zonsopgang:05:41
Zonsondergang:21:49
Temperatuur: 19.3 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 20-07-2019 04:30

Agenda

AUG
18
OWee
t/m 23 aug
SEP
1
Swim To Fight Cancer
SEP
3
EUC
t/m 9 sep
SEP
8
Rotterdam Harbour Sprint
t/m 9 sep
SEP
13
Army Regatta
t/m 15 sep
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA