info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: Een overwinning voor mej. L. Youssifou met de Dames Acht op de eerste World Cup in Plovdiv! https://t.co/NpIVF0IAsm - 12-05-2019

Laga wint Henley Royal Regatta!

Op zondag 7 juli om 12:50 Nederlandse tijd ging de Laga Henley acht van start tegen de Harvard University crew in de Temple Challenge Cup. De heren wonnen uiteindelijk met een ruime voorsprong van twee en een kwart bootlengte van de Harvard crew, over een afstand van 1 mijl en 550 yards (2112 meter) in 6 minuten en 14 seconden. Volgens het NLroei artikel “met recht een historische overwinning”.

Prestigieuze Regatta
Jaarlijks wordt in het fraaie Henley-on-Thames deze unieke wedstrijd georganiseerd. Via een knock-out systeem bereiken ploegen uiteindelijk op zondag de finale. Er starten in totaal 600 ploegen, verdeeld over negentien cups, elk met een ander boottype en samenstelling van de roeiers. Laga nam deel met twee ploegen, die in Nederland het afgelopen seizoen al veel goede prestaties hebben behaald. Beide ploegen haalden het finale weekend en zaten in hun cup bij de beste vier. Laga’s acht won de finale.

Finale Race
Vanuit de start pakte de Laga acht gelijk een kleine voorsprong op de crew van Harvard. Rond de "barrier" (600m) lag de ploeg al een kleine bootlengte voor en zette een tijd van slechts twee seconden boven het record neer. De voorsprong werd steeds meer uitgebouwd en bedroeg uiteindelijk met nog zo'n 300 meter te gaan twee bootlengtes. Onder luid geschreeuw van de aanwezige Lagaaiers en willekeurige Engelsen - die gedurende het toernooi Laga steeds meer een warm hart toedroegen - kwamen de heren met een ruime voorsprong van twee bootlengtes en een beetje over de finish in een tijd van 6 minuten en 14 seconden. Slechts twee seconden boven het baanrecord!

Unieke Prestatie
Het is al bijna tien jaar geleden dat een Nederlandse ploeg de Temple Cup mee naar huis nam. In 2004 ging het Amsterdamse Nereus er met de winst vandoor. Sinds 1972 is het voor het eerst dat een volledige Laga-ploeg een cup op Henley wint!

Deze winst is een schitterende bekroning op het goede seizoen van de heren. En volgend jaar zal er nog veel gehaald moeten worden door de heren om in de top regionen van het internationale roeien te komen. Laga wint de Henley Royal Regatta en de TU Delft verslaat Harvard University!

Winnaars van de Temple Challenge Cup:


v.l.n.r. P.H. Evers, L.A.J.M. van der Spek, L.S. Wilkens, J. de Graaf, coaches C.W. Schoemakers en Peter Kolsters, stuurpik R.K.P. den Drijver, S.P.A. de Rooij, A.S.R. Brandt, T. Lengkeek en A.N. Keijser


Vier van de heren zullen in het weekend van 27 juli strijden in een Nederlandse acht op het WK onder 23 in Linz.

Meer informatie over de race op:
Officiële Henley Royal Regatta wedstrijd: www.hrr.co.uk
Voorbeschouwing Laga ploegen: http://www.laga.nl/nieuws/single/671
 

Weerbericht

Speciaal vaarverbod: ALV 7
Windkracht: 3 bft
Windstoten: 28.44 km/u
Windrichting: NW
Zonsopgang:05:35
Zonsondergang:21:36
Temperatuur: 11.9 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 20-05-2019 20:20

Agenda

MEI
22
EY-Parthenon Ringvaart Regatta
MEI
25
SIR
t/m 26 mei
MEI
31
Thetis Sprint
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA