info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: TU Delta sprak vier van onze roeiers die zich momenteel opmaken voor het WK onder 23 dat 24 tot en met 28 juli plaa… https://t.co/Kp2PtkOmVo - 02-07-2019

Voorbeschouwing: Hollandia / AEGON NK 2013

Het Nederlands Kampioenschap kleine nummers staat weer voor de deur! Tijd voor de Hollandia, ofwel het AEGON NK 2013. De eerste twee kilometer wedstrijd van het seizoen op een roeibaan en de eerste daarvan wel op de Bosbaan, te Amsterdam. Laga start in 32 velden verdeeld over de twee dagen zaterdag en zondag. In vijf velden zal er door Lagaaiers gestreden om een de titel Nederlands Kampioen.

De NK-velden zijn verdeeld over de twee dagen. Zaterdag worden de voorrondes gevaren en zondag zullen de finales zijn. Als eerste zullen dan de lichte heren A.A. Draaijer en E.M. van Ewijk van start gaan in het NK-veld om 13u15. Zij hebben op de Varsity een stel zware mannen ’s ochtends naar huis gestuurd en dat terwijl het roeien niet super was volgens eigen zeggen. Een mooie strijd zal het worden in het LSB2- veld. Om 14u10 zondag is het de beurt aan mejuffrouw M.M.H. Kraaijkamp. Zij zal starten in het LDSA1x veld. Zij is zeker een van de kanshebbers voor de titel. Mirte heeft een heel degelijk voorseizoen gevaren en heeft op verschillende testen laten zien dat ze fit is. Het veld is zeer sterk gezet dus het zal een zeer spannende strijd worden aanstaande zondag. Daarna is het de beurt aan de heer C.B. Kuyt die start om 14u35. De tweede ploeg van coaches D. Kuijk en Peter Kolsters. Kuyt zal in het LSB1x veld van start gaan. Een zeer sterk veld met namen als Frans Goutier (Nereus) en Bart Lukkes (Proteus). Het beloofd een spannende strijd te worden. Mejuffrouw M. Haagsma en Y. Janse, onder leiding van W.J. van der Westeringh en J.D. van der Steen zullen starten in het DSA 2- veld. Ook zij zullen hard moeten gaan om zichzelf in beeld te roeien. Een veld vol toppers dus het word een spannende strijd. Als laatste van de NK velden zullen de heren P.H. Evers en A.S.R. Brandt een spannend NK gaan varen. In een veld vol met twee-zonders die vaak bewezen hebben heel hard te kunnen gaan zullen zij zich staande gaan houden onder coachende hoede van C.W. Schoemakers en Peter Kolsters.

Naast de NK velden starten er natuurlijk nog veel meer Lagaaiers. Bij de eerstejaars is het aan de Lichte Acht om op zaterdag in het LEj 8+ veld en zondag in het LB 8+ veld te bewijzen dat zij er weer bij liggen, na helaas geen finale behaald te hebben op de Varsity. Ook zal de Jonge Acht starten in Ej8+ op zaterdag en zondag in het B8+ veld. Nadat op de Varsity net de kaas van het brood werd gegeten door het Groningse Gyas zullen de heren ditmaal gebrand zijn op revanche. Om 18u02 zal zaterdag de finale van start gaan. De eerstejaars viermet zal ook starten in het N4+ veld en het B4+ veld. Op de Varsity werd hen helaas de finale plaats ontnomen door een uitsluiting. Dit weekend zal uitwijzen hoe zij in de finale erbij liggen. De dames eerstejaars starten in het DN4+ en het DO4+ veld met één volledige Laga viermet.

De middengroep dames vier-zonder met op slag mejuffrouw F.D. Cieraad zal hun eerste wedstrijd in het DDev4- veld varen. Zij zijn papier een kanshebber met een sterke ploeg. Kunnen zij dit bewijzen op het water? Mejuffrouw P.C.R. Goldbohm zal na een succesvol voorseizoen ook haar skiff betreden op de twee kilometer wedstrijden. Een spannend debuut.

De middengroep lichte heren onder leiding van T. Frederikse, A. Tanis, mejuffrouw F. van der Meulengraaf en Peter Kolsters zullen starten in de vier met en twee zonder. Op de Varsity voeren beide ploegen een degelijke wedstrijd. Hebben zij de afgelopen trainingen een stijgende lijn te pakken en kunnen zij wellicht mengen in de strijd om de winst? 
De zware heren onder leiding van C.W. Schoemakers, M.B. Ruppert mejuffrouw S. Bremer en Peter Kolsters zullen in een boel velden van start gaan. De heren zullen starten van vier-zonder tot viermet en in de twee-zonder. Ook zullen de snelste SB-heren zondag van start gaan in het SA8+ veld. Zij zullen boord aan boord met de bijna voltallige Holland Acht liggen en andere grote namen in de verschillende achten. Een fantastische strijd dus voor de boeg.

Heeft u zin om een lekker potje roeien te kijken in de zon? Heeft u altijd al wel eens de echte toppers van Nederland van de Spelen willen zien roeien tussen onze Lagaaiers? Kom dan naar de Bosbaan dit weekend om te genieten van het roeien en onze Lagaaiers aan te moedigen! Op de site zijn de starttijden en de loting van Lagaaiers te vinden. Zo mist u geen enkele wedstrijd!

Allez Lagaai!

Weerbericht

Windkracht: 3 bft
Windstoten: 17.64 km/u
Windrichting: ZZO
Zonsopgang:05:41
Zonsondergang:21:49
Temperatuur: 19.3 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 20-07-2019 04:30

Agenda

AUG
18
OWee
t/m 23 aug
SEP
1
Swim To Fight Cancer
SEP
3
EUC
t/m 9 sep
SEP
8
Rotterdam Harbour Sprint
t/m 9 sep
SEP
13
Army Regatta
t/m 15 sep
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA