info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: Een overwinning voor mej. L. Youssifou met de Dames Acht op de eerste World Cup in Plovdiv! https://t.co/NpIVF0IAsm - 12-05-2019

Blik in LH3eDiv veld op Heineken Roeivierkamp

Na een leuk eerste weekend peddelen op de Delftsche Schie, was het dit weekend tijd voor de echte starter van het seizoen: de Heineken Roeivierkamp. Een wedstrijd over vier afstanden (2500m, 250m, 750m en 5000m) op de Amstel, georganiseerd door onze Amterdamsche vrienden. Het weekend bracht wisselende resultaten voor de D.S.R.V., er is eenmaal geblikt en er was alom verbazing over de 5000m van de Jonge Acht.

 

Zaterdag (2500m & 250m)

Op de zaterdagochtend begon het spektakel met de 2500m, direct gevolgd door de 250m sprint.  Het spits werd afgebeten door de beide club achten, die op de zaterdag in de top 15 moesten eindigen om op de zondag te mogen starten. Dit is helaas alleen de dames clubacht gelukt.

Om 15:00 ging het dames blok van start, met daarin onze eerstejaars dames, de ouderejaars en middengroep dames  samen in het 2e divisie veld en een combinatie van Laga/Nereus/Asopos in het 3e divisie veld. Na een 8e plaats met op de 2500m en een iets betere 6e plaats op de 250m behaalden de eerstejaars dames een 8e plaats in het klassement.  De combinatie met Nereus en Asopos behaalde daarmee een 5e plaats, boven een Duitse 8+ en de Laga dames roeiden naar een 4e plaats in de 2e divisie.

Om 17:00 was het tijd voor de heren, in dit blok starten 6 ploegen met Lagaaiers, te weten de Jonge Acht, de eerstejaars lichte acht, de zware middengroep, de lichte middengroep, de ouderejaars lichte mannen en een combinatie van twee Oude Vieren van Laga en Njord.

De lichte eerstejaars maakten een wat moeilijke start met een 13e plaats op de 2500m, maar wisten zich enigszins te verbeteren op de 250m, waar een 11e plaats werd behaald. Overall stonden zij na de zaterdag 12e. De Jonge Acht zette ondanks een snoek op de 2500m een aardige tijd neer en werd 2e, helaas hebben zij in de sprint weer een deel van de punten weggeven en werden daar 8e. Uiteindelijk stonden zijn eind van de dag nog wel 2e.

Hierna kwamen de middengroepen er aan, met als eerste de lichte mannen die op beide afstanden eerste werden, met een mooie voorsprong op de nummer 2 Gyas/Aegir. De zware mannen wisten ook zeker geen onverdienstelijke resultaten neer te zetten en roeiden op de zaterdag naar een overall 3e plaats. Nereus was in hun veld absoluut de sterkste en voer op de 250m met 37.0 ook de snelste tijd van de dag, sneller dan hun eigen oude acht.

De ouderejaars lichte mannen voeren in het lichte 1e divisie veld in combinatie met Orca naar een 3e en laatste plaats op deze zaterdag. Ondertussen behaalde de Njord/Laga combinatie in het zware 1e divisie veld een 5e plaats, een veld waarin de oude acht van Nereus ook zeer dominant aan kop voer.

 

Zondag (750m & 5000m)

Op zondag heeft de dames clubacht een 12e tijd neergezet op de 5000m (de clubachten starten de 750m niet), maar door het verkeerd passeren van een boei kregen zij 15 strafseconden en moesten ze het uiteindelijk met een 14e positie stellen.

De eerstejaars dames wisten na een redelijke score op de 750m en 5000m hun 8e plek in het klassement vast te houden. De combinatie met Laga/Nereus/Asopos kreeg na twee dagen samen racen duidelijk de smaak te pakken en roeide op de 5000m naar een 2e plaats, maar bleef in het klassement steken op de 5e positie. In het dames 2e divisie veld wisten de Laga dames een 4e plaats te behalen, zeker geen onverdienstelijk roeien tegen de sterke ploegen van Skadi, Gyas en Proteus.

De eerstejaars lichte heren wisten op de zondag nog twee plaatsjes te stijgen in het klassement en eindigden na een redelijke 5000m naar een 10e plek. De Jonge Acht was iets minder gelukkig op zondag. Na de 750m stonden zij nog op de 2e plek, maar na een aanvaring met Skadi in het oproeigebied en een gebroken rigger hebben zij de race moeten staken en de 5000m helaas niet meer uitgeroeid. Dit leverde hen uiteindelijk en 12e positie op, waar zij kans maakten 2e te worden.

De lichte middengroep heeft ook op zondag laten zien dat zij de sterkste zijn en hebben uiteindelijk op alle vier de afstanden gewonnen. De heren J.H.A. Brandsen, P.C. Schoenmakers, G.M. ten Napel, J.R. Thuijs, V.T.J. Verheggen, R.M. van der Sande, J.J. Sloots, M. Dam en Mej. V. Veltkamp hebben onder begeleiding van Femke, Roks, Hakvoort, Ziel, Carine en Jan-Willem van der Wal blik voor de Lagaai weten binnen te halen op deze vierkamp.

De zware middengroep roeide zichzelf nog een plaatsje omhoog om achter de sterke acht van Nereus 2e te eindigen. De lichte 1e divisie ploeg heeft ook nog een plaatsje kunnen stijgen op zondag en werd ondanks strafseconden op de 5000m uiteindelijk 2e in hun veld. De oude combinatie met Njord werd uiteindelijk 4e in hun veld en heeft daarmee ook een 1 plaatsje goed weten te maken op de zondag.

 

Al met al was de Heineken Roeivierkamp een mooie wedstrijd, al moeten we concluderen dat er nog veel werk te verzetten is om met Laga aan de top mee te doen. Nereus heeft in de ouderejaars en middengroep ploegen laten zien veruit beter en constanter te kunnen presteren dan de rest van het land en Orca heeft zich zeer sterk getoond in de eerstejaars velden. Voor de Head zal er weer hard getraind worden door al onze ploegen, komende zondag wil ik u allen dan ook weer uitnodigen om de godin naar de overwinning te schreeuwen op de Amstel.

Weerbericht

Speciaal vaarverbod: ALV 7
Windkracht: 3 bft
Windstoten: 25.2 km/u
Windrichting: NW
Zonsopgang:05:35
Zonsondergang:21:36
Temperatuur: 12 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 20-05-2019 20:00

Agenda

MEI
22
EY-Parthenon Ringvaart Regatta
MEI
25
SIR
t/m 26 mei
MEI
31
Thetis Sprint
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA