info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: TU Delta sprak vier van onze roeiers die zich momenteel opmaken voor het WK onder 23 dat 24 tot en met 28 juli plaa… https://t.co/Kp2PtkOmVo - 02-07-2019

Voorbeschouwing Damen Raceroei Regatta - NK Groot

Door B. Asberg

Een prachtig weekend komt eraan. 65 Laga inschrijvingen zijn te vinden op de site van de KNRB. Een vol weekend met veel kansen voor alle wedstrijdsecties van Laga. Waar de wedstrijdroeiers zich focussen op een top prestatie in de boot, zullen vele vrijwilligers van Laga meehelpen aan de best georganiseerde roeiwedstrijd van het jaar! Een wedstrijdweekend wat niet weg te denken is van de roeikalender is er eentje die niet gemist kan worden! Kom kijken op de Willem-Alexander baan om Laga’s wedstrijdsectie in actie te zien en wellicht weer bij te dragen aan de blikkenteller die steeds dichter bij het blikken record komt!

Middengroep Dames
Het weekend zal door middengroep Dames afgetrapt worden door mejuffrouw F.B.E. Kolff en mejuffrouw A. van Bergen op de sprints. Deze dames zullen na de sprints in het weekend natuurlijk ook starten in het development veld, waar een 2e plaats verdedigd moet worden. Ook op zondag zullen de dames starten, maar ditmaal in het dames elite dubbeltwee veld, waar zij ook de dames A.N. Oggel en M.F. Duzijn tegenkomen.

Na de sprints van de dubbeltwee zal ook de twee-zonder van de dames L.G. Kuiperbak en M. Sagasser de sprint starten. In het DG2- veld zal tegen Skadi, Proteus en Triton een goede kans zijn om een mooi sprintblik binnen te halen.

Een dag later op zaterdag zullen de dames hun sprinthalen inwisselen voor lange klappen voor op de twee kilometer. In dat veld komen zij ook mejuffrouw L. Youssifou tegen die samen met Elsbeth Beeres zal gaan voor de blikken op de Damen.

Mejuffrouw Youssifou zal naast de boord twee ook samen met Elsbeth Beeres starten in de scull twee. In het elite dames dubbeltwee veld zal zij gaan voor de Nederlandse titel op dit onderdeel.

De development vier met de dames R.G.J. Rietjens, S. van der Kleij, L.H. van de Ven en C.S. den Bremer zal dit weekend hun achterstand op de nummer twee in het klassement willen goedmaken. Met slechts 2 punten achterstand wordt het zeer spannend wat deze boot gaat bereiken dit weekend. Ook op zondag zal deze boot starten, ditmaal echter in het gevorderde vier-zonder veld.

Mejuffrouw T.E. Dullemans heeft dit weekend twee wedstrijden op het programma staan. Met haar onder 23 dubbelvier zal ze zaterdag en zondag starten. Op zaterdag zal de KNRB dubbelvier-zonder nog niet mee doen en is het zeker mogelijk voor haar om wederom een blik binnen te halen. Op zondag zal het een stuk lastiger worden, maar is er zeker ook veel mogelijk!

Aan het eind van het weekend is het nog tijd voor de achten van de dames. In een veld met de onder 23 acht van mejuffrouw M.H. Damen en mejuffrouw D.A. den Besten start ook de dames Holland acht. Ook wordt dit veld gestart door middengroep dames met hun Henley acht. Stuurpik de heer Hemminga zal de boot die voorgeslagen wordt door mejuffrouw R.G.J. Rietjens sturen. Achter haar nemen de volgende dames plaats: S. van der Kleij, L.H. van de Ven, C.S. den Bremer, L.G. Kuiperbak, M. Sagasser, A. van Bergen en F.B.E. Kolff. Een goede kans voor de dames om zich te meten met de top van roeiend Nederland.
 
Eerstejaars Dames
Zou het bij de Dames dan dit weekend gaan gebeuren? Al meerdere weekenden varen de eerstejaars dames van Laga met flinke overtuiging naar goede resultaten, maar blik bleef tot nu toe uit. Komend weekend zullen de dames in de acht die bestaat uit de volgende namen: F.I.D. van der Laan, J.R. van Mens, W.E. Mulder, A.L. Houben, L.J. Schonewille, A.C.C. Alkemade, F.M. van den Bogaard en boeg M.R. Overweel met stuur J.J.B. Smit starten in de gebruikelijke velden. Vrijdag zullen de dames op de sprints het opnemen tegen Njord en Skadi, wie ze zeker al menig keer verslagen hebben. Daarna zal het op zaterdag gaan om de klassementspunten en zondag om het verliezen van de beginnelingen status.

De dames uit de vier zullen hun 2e plaats in het klassement willen verdedigen en misschien zelf een gooi willen doen naar de eerste plaats in het klassement. Mejuffrouw M.W.Y. Hu zal in het weekend met haar dames P.L. Hamming, F.L.I. Stortelers, V.S. van Noesel en S.C.W.M. van Dijk starten op alle dagen. Op vrijdag de sprints, zaterdag het klassement en zondag het gevorderde veld. Waar ze op zondag ploeggenoot S.Z. Limburg tegenkomen in de gevorderde vieren, zij start namelijk in combinatie met Skadi en Njord.
 
Middengroep Licht
Op vrijdag zal het weekend beginnen met de sprints voor de lichte heren. De heren D.R. Adema en M. Hofwegen zullen het in het LHG2- veld opnemen tegen de heren L.V. Pragt en P.J. den Bremer, die in deze formatie de SA-status van de heer Pragt hebben binnengehaald. De heren Adema en Hofwegen zullen in de twee-zonder ook op zaterdag starten, wederom in het LHG2- veld.

De heer Adema zal naast zijn twee-zonder avonturen met de heer Hofwegen nogmaals starten op de sprints. Met JRK commissiegenootje A.N. Oggel zullen de twee de tegenstand uit Maastricht naar huis willen varen.

Ook in de Skiff is de heer Adema dit weekend van de partij. Op zondag zal hij net als de heer M.F.L. Meersman starten in het LHB1x veld. Waar de heer Meersman op de ZRB zeer dichtbij de winst was, had de heer Adema juist op de ARB zijn betere halen. Wat er in dit veld zal gebeuren zal spannend worden!

Op zaterdag zal de heer Meersman ook verschijnen in de skiff, tegen de heer L.V. Pragt en menig ander sterke roeier zal dit veld een pittige klus worden voor de heren.
De heren T. Winkel en C. Schreuder zijn na hun overwinning op de ARB uit op meer blikken. Op vrijdag zullen de heren het weekend aftrappen in de lichte heren elite dubbeltwee op de sprints. Daarna wacht op zaterdag het development veld, waar ook de heer M.F.L. Meersman zijn debuut gaat maken samen met Aegir partner Wif Bronsgeest. Met een vijfde plaats in het klassement is er nog veel mogelijk voor de heren in de dubbel. Op zondag zullen beide dubbels wederom starten, ditmaal in het gevorderde veld voor de heren Schreuder en Winkel en het beginnelingen veld voor de heren Meersman en Bronsgeest.

De heer Meersman zal naast de dubbel ook nog in de lichte dubbelvier-zonder starten met roeipartner Bronsgeest. Met twee Gyas roeiers zullen zij de strijd aangaan met de dubbelvier-zonder van de heren T. Winkel, P.J. den Bremer, C. Schreuder en boeg L.V. Pragt. Deze boot zal in september afreizen naar Jonkoping om daar deel te nemen aan het EUC. Een mooie kans voor de heren om wedstrijdervaring in deze formatie op te doen.
 
Eerstejaars Licht
De lichte snikkels zijn weer goed op weg! Een goed resultaat op de ARB en een reeks goede trainingen heeft de heren tot extra zelfvertrouwen geleid. Een gedeeld 2e plek in het klassement is een stand die de heren willen behouden en dat zou zo maar eens kunnen gebeuren dit weekend.

Op vrijdag zullen de heren hun sprintkwaliteiten moeten laten zien op de Erasmus Sprints. Slag W.G. Ooink zal met stuur R.P.A. Hagen en achter zich de heren N.A. van Vliet, T. van der Werf, K. Wattel, T.M. Elfferich, M. Vanderbroeck, R.C.A. Serraris en boeg B. de Vries zich willen laten gelden op alle drie de wedstrijddagen.

Waar op zaterdag in het LHEJ8+ veld gestreden wordt voor een 2e plaats in het klassement, zullen de heren op zondag in de acht starten in het LHE8+ veld, maar ook in twee viertjes. Één beginnelingen viertje en één gevorderde vier. Bij de beginnelingen vier met de heren W.G. Ooink, N.A. van Vliet, T. van der Werf en B. de Vries met stuur mejuffrouw R.P.A. Hagen zal het gaan om het verliezen van de beginnelingen status, wat zomaar eens zou kunnen gebeuren. In het andere viertje, wat gestuurd wordt door de heer M. Hemminga, zullen de kansen op blik in dit veld een stuk kleiner zijn, door sterke concurrentie, van onder andere de heer J.J. van der Ham.
 
Middengroep Zwaar
Dat het het NK groot is, is duidelijk te zien in de inschrijvingen van de zware mannensectie. Vier-zonders en achten voeren de boventoon dit weekend.

Op zaterdag zal de vier-zonder van de heer M.G. Bezema, W.H. van der Meer, J. Hurkmans en S.B. de Vilder meedoen in het NK veld. Ook de heer L.C. Stolper zal zich in deze strijd mengen. Op de ARB wist hij nog het veld te verslaan met grote overmacht en in een goede tijd. Echter zal dit weekend de heer R.G. Rienks ook zijn opwachting maken op de Willem-Alexanderbaan. Waar hij vorige week nog twee blikken wist te behalen bij de Ratzeburger Rudderregatta, zal hij dit maal zijn peilen hebben gericht op de Nederlandse titel in de vier-zonder. Met broer Rik, Sander de Graaf en Freek Robbers zal het een spannende strijd worden op de zaterdag!

Ook de development vier-zonder zal deze zaterdag uit zijn op harde halen. Met een eerste plaats in het development klassement, zal deze positie flink verdedigt moeten worden in de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen. Met een wisseling van posities van de heren Mulder en Freund zal de sterke reeks van deze heren zeker een vervolg krijgen! De huidige opstelling van de vier zal zijn: K.P.E. de Koningh, J.P.C. Freund, T. Steegman en M.C. Mulder op boeg.

De heren K.P.E. de Koningh en J.P.C. Freund zullen op zondag terug te vinden zijn in de elite acht van de middengroep. De heren T. Steegman en M.C. Mulder zullen in de vier-zonders blijven en combineren met de heren Bas Fluitman en Ben Bakker van Aegir, die al vaker met Laga gecombineerd hebben. Deze vier-zonder zal starten in het Gevorderde veld.

Naast al het grote geweld zullen er ook nog drie skiffs meedoen aan de Damen. De heren D.A.G. van Haasteren, W.A. de Vries en de heer J.J. van der Ham zullen starten in het Elite skiff veld, waar met achttien inschrijvingen een flinke uitdaging voor hun ligt te wachten. Ook de heer P.J. den Bremer zal in dit veld deelnemen. Op zondag zullen alleen de heren W.A. de Vries en de heer D.A.G. van Haasteren hun opwachting maken in het beginnelingen skiff veld.

Na een zaterdag vol vier-zonders zullen de grote boten het water betreden. Maar liefst 12 inschrijvingen voor het NK in de acht. In vier verschillende boten zullen Lagaaiers te vinden zijn. Eerstejaars zwaar, de Coupe-acht van Pantano zullen meedoen, maar ook de onder 23 acht van de heer D.A. Vos de Wael, die op de ARB nog soeverein naar de overwinning voer. De middengroep acht van Laga zal bezet worden door de volgende heren: K.P.E. de Koningh, M.G. Bezema, W.H. van der Meer, J. Hurkmans, F.P.S. Driessen, J.J. van der Ham, S.B. de Vilder en J.P.C. Freund met stuurpik de heer J.J. van Stam. Een sterke boot die zeker voor een mooie prestatie kan gaan zorgen.

De heer J.J. van der Ham zal op deze zondag na de Elite acht ook nog zijn opwachting maken in het HG4+ veld. Daarin zal hij met drie Njord roeiers voor zich het opnemen tegen een sterk veld met onder andere ook de gevorderde vier van eerstejaars licht, die door een gebrek aan tegenstanders in het Lichte heren gevorderde veld in dit veld mee moeten doen.
 
Eerstejaars Zwaar
Bij eerstejaars zwaar zal het dit weekend toch echt moeten gaan gebeuren. Na flink wat stuivertje wisselen moeten de mannen uit de acht dit weekend toch echt weer de Amsterdamse mannen verschalken om nog kans te maken op de klassementsoverwinning. De acht gestuurd door mejuffrouw F.A.M. van Aarle zal als vorige wedstrijd aan de start verschijnen met de volgende acht heren: P. Pantano, P.C.B. Zeelenberg, B.C.M. Bosman, K. Beugels, D.F. Bolkestein, M.L.A. Martini, P.W. Ingenpass en boeg F.M. Klein Obbink.

Op zondag zal de heer P. Pantano zijn eerstejaarsploeg inwisselen voor zijn oude ploeggenoten uit zijn coupe acht. Hier zal hij op plaats 6 zijn opwachting maken in het zwaar gevulde HE8+ veld.

De vier kent een lastiger seizoen, maar laat zich niet uit het veld slaan. Dit weekend zullen ze wederom sterk voor de dag komen met de heren H.M.B. Eyskens, L.V. Visser, stuur Loles Hoogerland en twee Njord roeiers, die samen voor het beginnelingen blik zullen gaan op zondag.
 
Middengroep Lichte Dames
De lichte dames beginnen het weekend met de sprint. In de LDE dubbeltwee zijn er drie Laga combinaties te vinden. De dames P. Verkaik en L.C.M. Michielsen zullen sprinten tegen mejuffrouw E.M. de Zeeuw met Giullia Rolloos, ook doet mejuffrouw S.E. Mans mee, samen met zusje Sophie Mans.

Na de sprints op vrijdag zal op zaterdag het development veld starten. Mejuffrouw E.M. de Zeeuw zal als gebruikelijk starten met Skadi ploeggenoot Giullia Rolloos. Met een 6de plaats in het klassement kunnen de dames na een 5e plek op de ARB omhoog kijken en misschien wel klimmen in de stand. Ook de Laga development boot zal aan de start verschijnen. Mejuffrouw A.N. Oggel zal met mejuffrouw S.E. Mans inzetten op een hoog puntenaantal dat mee naar Delft genomen kan worden.

De heer S.A.J. Tas zal zaterdag tegen mejuffrouw P. Verkaik en eerstejaars Z. Zwerver starten in het gevorderde veld. Een sterk veld met goede bezetting en maar liefst 18 inschrijvingen.
Op zondag zullen de dames P. Verkaik, de heer S.A.J. Tas, E.M. de Zeeuw en S.E. Mans in de dubbelvier-zonder van start gaan. Voor deze dames zal het een mooie kans zijn om nog wat wedstrijdervaring op te doen met elkaar voordat ze afreizen naar de Henley Women’s Regatta.

Mejuffrouw L.C.M. Michielsen zal op zondag starten in het LDE skiff veld, een sterk veld, wat zeker de nodige tegenstand gaat bieden.
 
Eerstejaars Lichte Dames
De eerstejaars lichte dames staan met een 7e plaats in de middenmoot van het klassement. Na de A-finale plaats op de ARB zullen de dames S.E. Busch, M.C. Spreeuw, A.A. Out en L.S. Kors met stuur de heer M.W. Sandelowsky inzetten op wederom een A-finale plek op zaterdag. Op zondag kunnen de dames weer een gooi doen naar het verliezen van de beginnelingen status wat ploeggenoot Z. Zwerver op de ZRB was gelukt.

Mejuffrouw Z. Zwerver zal dit weekend echter niet meer starten in de Vidar boot, waarin ze afgelopen weken heeft gestart. In plaats daarvan zal ze nu op beide dagen  in de skiff in actie komen in de zeer sterke LDG en LDE skiff velden.

Ook mejuffrouw J.N. Tops zal dit weekend in de skiff van start gaan. Op vrijdag begint haar weekend met een sprint in het LDB skiff veld. Daarna zal ze op zondag van start gaan in de dames beginnelingen skiff.
 
Tussenstand Development Klassement
Hdev 4- 1e
LHdev 2x 5e
Ddev 4- 3e
Ddev 2x 2e 
LDdev 2x 5e
LDdev 2x (Skadi/Laga) 6e
 
Tussenstand Eerstejaars Klassement
EJZ 8+ 2e
EJZ 4+ 3e
EJL 8+ 3e
EJD 8+ 6e
EJD 4+ 2e
EJLD 4* 7e
 
 

Weerbericht

Windkracht: 3 bft
Windstoten: 22.32 km/u
Windrichting: ZZO
Zonsopgang:05:41
Zonsondergang:21:49
Temperatuur: 19.3 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 20-07-2019 05:30

Agenda

AUG
18
OWee
t/m 23 aug
SEP
1
Swim To Fight Cancer
SEP
3
EUC
t/m 9 sep
SEP
8
Rotterdam Harbour Sprint
t/m 9 sep
SEP
13
Army Regatta
t/m 15 sep
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA