Twee keer taart op het Heineken Openings Toernooi!


Afgelopen weekend stond het Heineken Openings Toernooi op het programma. Zo’n 150 Lagaaiers begaven zich naar de Beekse Bergen om te roeien, aan te moedigen en de beruchte feesten mee te pakken.
 
Na vrijdag de maar al te gezellige heenrit in de kwibus naar Tilburg en het vervolg op het feest, waren zaterdagochtend enkele eerstejaarsploegen als eerste op het water te vinden voor hun eerste voorwedstrijd. Later in de ochtend roeiden zij hun tweede 500 meter, waarna ze in de middag uit zouden komen in de C- en D-finales.
 
Iets later in de ochtend waren de heren vier-met aan de beurt. Heren 22 en 21 kwamen uit in de tweede Vlietbokaal poule, waarin Heren 21 de snelste tijd wist te klokken. In de middag mochten de heren het in de A-finale gaan laten zien. Met een tijd van 1:40,6 waren ze het volledige veld te snel af, en klokten ze zelfs een tijd die 2e zou zijn geworden in de eerste poule. Een welverdiende overwinning voor de heren O. van Voorst, S.G. Wulffraat, G. Koudijs, M.R. Kramer en stuurpik dhr. J. Poppenk!
 
Op een leeg kampeerveld naast de Laga-tenten werd de dag afgesloten met de vrienden van Aegir. Met een flinke stapel schulties en pizza werd de toon voor de avond gezet.
 
Ondanks de korte nacht die hierdoor was gemaakt, wisten Heren én Dames 3 op zondag de A-finale te halen. De dames sloten deze af met een vierde plaats. Heren 3 wist sterke halen neer te zetten. Daarmee mochten ze hun dag afsluiten met wat extra meters richting het erevlot. Het vinden van het erevlot was echter nog lastig voor de heren, terwijl de boeg vervolgens met volle overtuiging de stuurman meerdere malen wilde bedanken. Uiteindelijk bleef iedereen netjes zitten en kon er gezongen worden.
 
Ook de dames die in de Vlietbokaal uitkomen, gingen van start. Dames 21, die in de eerste poule roeiden, werden zevende in de voorwedstrijd. In de B-finale zetten ze nog een kleine verbetering in, waarmee ze 2e werden in de B-finale. Dames 22 startte in de tweede poule. Na de overwinning in Groningen gingen ze vol voor een herhaling en met een tweede tijd in de voorwedstrijd werd de kans hierop bevestigd. In de A-finale werd goed geroeid, kwamen ze net tekort voor de overwinning, maar behaalden zij een mooie tweede plaats.
« Terug
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA