info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: TU Delta sprak vier van onze roeiers die zich momenteel opmaken voor het WK onder 23 dat 24 tot en met 28 juli plaa… https://t.co/Kp2PtkOmVo - 02-07-2019

Taart voor Heren 7 op de Rottebokaal!

Door D. Nijhof en R.R. Kortenhorst
 
Afgelopen weekend stond voor zo goed als de hele competitiesectie de Rottebokaal op het programma. Helaas waren de weergoden het wedstrijdweekend niet zo goed gezind. Een heftige storm zorgde er helaas voor dat de zaterdag afgelast moest worden. Hierdoor lag er extra hoge druk op de zondagploegen. Met een klein windje mee en een lekkere zon was het contrast met de dag ervoor groot. Geschikt weer om goed hard de Willem Alexanderbaan over te steken!

De C4 ploegen startten een 1000 meter time-trial als voorwedstrijd en een 2k vaste start als finale. De ouderejaars ploegen startten óók hun voorwedstrijd 2k met vaste start.
 
In de time-trials werd er door verschillende eerstejaarsboten afgetrapt. Vijf ploegen uit de eerstejaars bokalen wisten zich hierin te plaatsen voor de A-finales later op de dag! In de eerste poules werden er goede prestaties neergezet. Dames 2 behaalde een nette 4e plaats, terwijl Heren 3 na een langzame start wist door te stomen naar de tweede plaats!

In poule twee lag Heren 7 aan de start van de A-finale. Halverwege de race pakten deze manen de kop van de wedstrijd. Een voorsprong die alleen maar werd uitgebouwd en er dus gezongen kon worden aan het erevlot!
 
De scullers zetten ook sterke prestaties neer. Heren 23 en 24 troffen elkaar in hun voorwedstrijd. Een achtbaans wedstrijd die vooral bestond uit 2 aparte vierbaans wedstrijden. Heren 23 wist goed aan te haken bij hun directe concurrentie uit de bokaal en een A-finale te behalen. Met een tijd van 7:22,91 wisten ze een aantal seconden van het Laga competitie-record af te snoepen, een record uit 139! Bij de andere helft van de tweedeling voer Heren 24 goed mee, maar moesten ze genoegen nemen met een plek in de B-finale.

Het verse record van Heren 23 was volgens deze mannen nog niet scherp genoeg. Niet veel langer dan 4 uur stond het record in de boeken of ze snoepten er alweer 5 seconden vanaf. Door de sterke concurrentie bleven ze met dit record helaas steken op een 6e plek. Ook de Dames Clubquadruple behaalde een A-finale plaats. Een nette prestaties voor deze dames!
 
De Heren TopC4 kon ook op zondag de baan op. Heren 1 maakte optimaal gebruik van het feit dat de finales in een achtbaans wedstrijd verroeid werden. In de A-finale lieten de mannen zien over een langere adem te beschikken dan de concurrentie. Achteraan gestart, wisten de mannen in het tweede deel van de race op te stomen naar de 3e plaats!

Ook Heren 15 kende een goede race. Hun beste prestatie (15e) van de SIR werd weer geëvenaard waarmee de stijgende lijn wordt vastgehouden!
 
 

Weerbericht

Windkracht: 3 bft
Windstoten: 22.32 km/u
Windrichting: ZZO
Zonsopgang:05:41
Zonsondergang:21:49
Temperatuur: 19.3 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 20-07-2019 05:20

Agenda

AUG
18
OWee
t/m 23 aug
SEP
1
Swim To Fight Cancer
SEP
3
EUC
t/m 9 sep
SEP
8
Rotterdam Harbour Sprint
t/m 9 sep
SEP
13
Army Regatta
t/m 15 sep
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA