Voorbeschouwing Heineken Openings Toernooi

De traditionele opening van het eerstejaars competitieseizoen staat weer voor de deur. Door het wegvallen van de NOOC heet het dit jaar het Heineken Openings Toernooi, kortweg de HOT, maar toch wel nog beter bekend onder de afkorting HNOT. De Stuurboord Bokaal en enkele ouderejaars ploegen zullen naar de Beekse Bergen afreizen, om over 500 meter sprints te laten zien dat de taarten in Delft thuis horen.
 
In alle vroegte gaat Dames 5 zaterdag als eerste ploegje het water op. Ook Heren 9, 11 en 13 mogen ’s ochtends hun eerste 500 meter af gaan leggen. Later op de dag volgt de tweede voorwedstrijd. Deze eerstejaars zullen in de twee voorwedstrijden volop gaan strijden om de eerste A-finale plaatsen te behalen.
 
Ook de heren Vlietbokaal ploegen zijn op zaterdag aan de beurt. Hier zullen zowel Heren 21 als Heren 22 van start gaan in poule 2. Op de Gyas-Hunze liet Heren 21 al zien dat ze bovenaan in die poule mee kunnen varen. Zij zullen dan op het Brabantse water graag het onderste uit de kan willen gaan halen, om de eerste taart in de wacht te slepen. Heren 22 heeft sinds de start van het seizoen in Groningen enkele weken de tijd gehad om trainingsuren te maken en zal deze op de HOT om willen gaan zetten in harde halen.
 
Zondag is het de beurt aan Heren 3, 5 en 7 en Dames 3 en 7. Nadat de avond ervoor is gestreden in de tent om de slip te bemachtigen, zullen de ploegen met ietwat kleine oogjes mogen laten zien dat ze ook op het water het hardste gaan.
 
De Vlietbokaal dames lieten op de Gyas-Hunze ook mooie resultaten noteren. Dames 22 wil na de overwinning in Groningen graag op herhaling en ook in Tilburg laten zien dat ze poule 2 de baas kunnen zijn. Dames 21 zal van start gaan in de eerste poule. Op de Gyas-Hunze voeren ze hierin al goed mee voorin het veld. Aankomend weekend zullen ze een extra stapje bij willen zetten om verder door te schuiven in dit veld.
 
Naast de roeiende ploegen die op het water zo hard mogelijk zullen gaan varen, gaan er een groot aantal Lagaaiers mee om de roeiers bij de start van het seizoen aan te moedigen. Met ruim 100 Lagaaiers zal er genoeg rood op de kant te vinden zijn en belooft het een mooi weekend te worden!
« Terug
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA