Nabeschouwing Head of the River - Blik voor EJZ4+

De eerstejaars en middengroep dames hebben het niet getroffen in het langebaan seizoen. Net zoals vorig weekend konden hun velden niet doorgaan door de wind.

Op zondag konden de heren wel van start gaan. In het eerste blok startten de lichte gevorderde heren en eerstejaars lichte heren. Voor middengroep licht was het een leuk uitstapje naar Amsterdam in de acht waarna ze nu kunnen focussen op het kortebaan seizoen. Voor eerstejaars licht ging het zeker ergens om, namelijk klassementspunten. Deze hebben de jongens met een ruime verbetering ten opzichte van vorig weekend binnen weten te halen met een derde plek.
 
Het tweede en tevens laatste blok was voor de zware heren. Twee achten gingen van start in het gevorderde veld, daarnaast startten eerstejaars zwaar in de acht en vier. De gevorderde achten voeren beide een keurige race, waarbij de acht met op slag de heer D.A. Vos de Wael derde werd en de boot met op slag D.A.G. van Haasteren zesde.

De eerstejaars zware acht ging zoals voorspeld een zeer spannende strijd aan met Nereus. De boten startten achter elkaar en konden elkaar dus 8 kilometer lang in de gaten houden. Aan het einde van de race leek het verschil tussen de boten niet veranderd en het bleek ook miniem! Met slechts 0.8sec verschil in het voordeel van Nereus blijven deze achten uitzonderlijk aan elkaar gewaagd.

Als laatste was het aan de eerstejaars zware vier. Alle ogen waren op hen gericht, zou het hen lukken om nog een blik binnen te halen voor Laga? Ze bezweken niet onder deze druk en met een ongelofelijke overmacht stampte ze de rest van het veld aan. Op één na alle boten die voor hen startten werden ingehaald. Blik voor de heren H. Eyskens, J.A. Boogaard, P.W. Ingenpass, N.J. van der Sluijs en stuurvrouw Loles Hoogerland (Proteus)! 

In tegenstelling tot de wedstrijd dames, starten de clubdames wel op zondag. De clubacht voer weer wat sterker dan vorig weekend en ging er vandoor met een derde plek in het klassement. De club quadruple maakte haar debuut op de Amstel en eindigde vijfde in hun klassement.

Daarmee was de wedstrijd afgelopen en vertrok iedereen richting Delft om daar het weekend traditiegetrouw met een Chinese maaltijd af te sluiten. We kunnen tevreden terugkijken op het langebaan seizoen. Op de naar de 2k’s!
« Terug
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA