info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: TU Delta sprak vier van onze roeiers die zich momenteel opmaken voor het WK onder 23 dat 24 tot en met 28 juli plaa… https://t.co/Kp2PtkOmVo - 02-07-2019

Voorbeschouwing Rottebokaal

Door D. Nijhof
 
Zo goed als de volledige competitiesectie zal het aankomende weekend op de Willem-Alexander Baan te vinden. De wedstrijd ontbreekt alleen op de kalender van de Vlietbokaal, daarbuiten zullen alle door Laga gestarte bokalen verroeid worden in Zevenhuizen.
 
Een twee-kilometer baan betekent natuurlijk dat er ook twee-kilometer wedstrijden geroeid worden. Voor de eerstejaars worden deze voorafgegaan door een 1000 meter time-trial, terwijl de ouderejaars ook al over 2000 meter de finale-indeling uit mogen maken.
 
Clubachten
Zaterdag zullen de clubachten weer aan de start liggen. Op de Asopos Driekamp werd bij de dames een overwinning behaald met een hele opschudding in het klassement tot gevolg. Op de derde plaats zijn het slechts 2 punten die de dames van de leidende positie afhouden. Een goede reden om de sterke prestaties een vervolg te geven!
 
De mannen presteerden ook goed bij Asopos. Ook bij hen zorgde deze wedstrijd ervoor dat het klassement in elkaar werd geschoven. Op de WAB weer een kans om zich opnieuw in de top van het veld te nestelen!
 
Eerstejaars
Bij de eerstejaars ploegen zal de zaterdag vooral in het teken staan van de onderlinge strijd in de eerste Bakboord Heren poule. Maar liefst vijf ploegen gaan hier van start; twee daarvan bezetten ook de eerste twee plekken in de bokaal! Heren 4 wist in Maastricht hun eerste taart binnen te slepen, terwijl Heren 2 ook weer een goede tijd voer. Beide ploegen zullen hard hun best gaan doen, niet alleen om het Laga 1-2’tje in de bokaal te behouden, maar ook om te laten zien dat zíj de snelste Laga ploeg uit de bokaal zijn!
 
In de eerste poule uit de Stuurboord Bokalen zullen Dames én Heren 3 de goede races van de EDR mee willen nemen naar de Rottebokaal om te laten zien constant bij de top mee te kunnen varen. Ook Dames 2, uitkomend in de eerste poule van de Bakboord Bokaal, is in de top van het veld te vinden. Aankomend weekend zullen ze geen uitzondering willen maken en weer goed willen presteren in de A-finale.
 
De Dames TopC4 is na hun uitstapje in de acht op de Asopos Driekamp weer terug te vinden in de C4. In de acht wisten de dames clubachten voor te blijven. Zaterdag is het doel weer om zoveel mogelijk concurrenten uit het Klassement achter zich te laten.
 
De roeiers van de Heren TopC4 zijn weer allemaal terug in de boot te vinden. In een boot zonder invallers, zullen de mannen hun lange adem weer inzetten om te laten zien de weg naar de top van het veld weer gevonden te hebben.
 
Scullers
Het scull-geweld zal op zondag los barsten. Voor de Dames Clubquadruple is de Rottebokaal de eerste wedstrijd uit het klassement waar daadwerkelijk boord-aan-boord gestart zal worden. Maanden geleden startten deze dames op eigen initiatief de Skøll Cup. Het resultaat zullen ze waarschijnlijk niet lang meer over nagedacht hebben, maar de ervaringen uit die race kunnen zondag goed van pas komen in de klassementsstrijd.
 
De dubbeltweetjes gaan ook voor de één-na-laatste keer het water op in de strijd om de bokaalposities. Heren 23 moet sinds afgelopen weekend, ondanks wederom een derde plek, de top 3 nipt aan zich voorbij laten gaan. Tijd voor revanche voor de beide heren!

Heren 24 is weer in de originele opstelling te vinden. Wellicht kon de opstellingsverandering van afgelopen weekend als een upgrade gezien worden, maar ook met het originele duo zullen de heren hun vers bemachtigde top 10 positie met hand en tand verdedigen!
 
Sprint
Zaterdagavond staat zoals gewoonlijk op de Rottebokaal ook de sprint op het programma. Meteen na elkaar zullen de roeiers een 500 én een 250 meter uit doorstart afleggen. Op de PEiK bracht de sprint de nodige overwinningen met zich mee. Aankomende zaterdag zullen de Heren Clubacht, Dames TopC4, Heren TopC4 en Heren 2 én de RC laten zien dat Laga’s ploegen nog een goede sprint in de benen hebben!

Weerbericht

Windkracht: 3 bft
Windstoten: 17.64 km/u
Windrichting: ZZO
Zonsopgang:05:41
Zonsondergang:21:49
Temperatuur: 19.3 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 20-07-2019 04:30

Agenda

AUG
18
OWee
t/m 23 aug
SEP
1
Swim To Fight Cancer
SEP
3
EUC
t/m 9 sep
SEP
8
Rotterdam Harbour Sprint
t/m 9 sep
SEP
13
Army Regatta
t/m 15 sep
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA