info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: TU Delta sprak vier van onze roeiers die zich momenteel opmaken voor het WK onder 23 dat 24 tot en met 28 juli plaa… https://t.co/Kp2PtkOmVo - 02-07-2019

Voorbeschouwing ZRB

Voorbeschouwing ZRB

Na een vol weekend op de Bosbaan is het weer de tijd van het jaar dat de wedstrijdsectie van Laga afreist naar Hilvarenbeek, niet voor een feestje in een tent, maar voor de ZRB. Waar vorig wedstrijdweekend vier blikken werden getrokken en daarnaast een Nederlandse titel werd behaald, zal er ook dit weekend weer volop kansen zijn om blikken mee naar Delft te nemen.

In tegenstelling tot  “normale” wedstrijden waar de zaterdag bestemd is voor klassementswedstrijden en de zondag voor klasserende wedstrijden, is dit op de ZRB omgedraaid. Daarnaast zal er niet zoals gebruikelijk op de ZRB door de eerstejaars een time-trial gevolgd door knock-out's gevaren worden maar zal de time-trial direct leiden tot wel of geen plaats in de finale.
 
Middengroep lichte dames (gecoacht door: M.J. den Breeijen, D. Heimovaara, E.C. Koole & Susannah Chayes)
De lichte dames zullen na de zoete overwinning van de heer S.A.J. Tas en mejuffrouw S.E. Mans geproefd te hebben verlangen naar meer. Op de zaterdag zullen drie dubbeltweetjes uitkomen in het gevorderde veld. E.M. de Zeeuw zal samen met haar Skadi partner Giulia Rolloos starten in het gevorderde B veld. In het gevorderde veld zullen de dames P. Verkaik en L.C.M. Michielsen het opnemen tegen de sterk varende mejuffrouw S.E. Mans en heer S.A.J. Tas. Wie van deze twee het best gaat presteren zullen we zaterdag zien!

Op zondag zullen de klassementsvelden het toneel vormen voor wederom de dubbeltwee van S.A.J. Tas en S.E. Mans en de dubbeltwee van E.M. de Zeeuw. Mejuffrouw P. Verkaik zal starten in het gevorderde skiff veld, aangezien haar dubbeltwee partner L.M. de Zeeuw onfortuinlijk haar duim heeft gebroken en een groot deel van de rest van het seizoen op de kant zal moeten meemaken.
 
Eerstejaars lichte dames (gecoacht door: K.M van Wirdum, Jolien Wilbrink, J.M. van der Veldt & B.F. Bogers)
De eerstejaarslichte dames zullen in de welbekende opstelling op beide dagen aantreden. Van boeg naar slag zullen dit de volgende dames zijn: L.S. Kors, A.A. Out, M.C. Spreeuw, S.E. Busch met stuurman M.W. Sandelowsky. Ook mejuffrouw Z. Zwerver zal net als op de Hollandia combineren met Vidar. Dat dit goed beviel was te zien in de uitslagen, waar zij op zondag zelfs de eigen vier naar huis voer en de finale bereikte! Of de Laga dames dit maal wél sneller zullen zijn zal de tijd leren. Echter heeft thuis-roeiende vereniging Vidar een historie van goede prestaties op de ZRB. Coincidence? I think not.
 
Middengroep dames (gecoacht door B.R van Grondelle, V. Wassenaar, M.C. Lefferts, K. Happee & Susannah Chayes)
Waar de Hollandia met een Nationale titel in de SB twee-zonder en een derde plek in het SB skiffveld heel succesvol was, zal de ZRB weer een mooi moment zijn om te laten zien wat de Damesch van Lagaai in hun mars hebben. De zegevierende dames van het NK Klein zullen zelf niet meedoen aan de ZRB maar volgend weekend starten op de Wedau Regatta in Duisburg (Duitsland) om hun combinaties voor het WK onder 23 te meten met andere internationale topploegen. Mejuffrouw D.A. den Besten en M.H. Damen zullen op positie 6 en 7 plaatsnemen in de 8+ en mejuffrouw T.E. Dullemans op 2 in de 4x.
 
Op de ZRB zal de vier-zonder wel op beide dagen hun opwachting maken op de smalle baan in Tilburg. Van boeg naar slag zijn dit de volgende dames zijn: L.G. Kuiperbak, M.F. Duzijn, L.H. van der Ven en S. van der Kleij. Op de Hollandia werd al in te top meegedraaid. Het zal een mooie uitdaging zijn voor de dames dit maal de sprong te maken naar de hoogste positie.

Vorig wedstrijd weekend werd nog blik getrokken door de dames R.G.J. Rietjens en C.S. den Bremer en ook komend weekend zullen ze met niks anders genoegen nemen. Op zaterdag zal dit in het elite veld zijn en op zondag in het gevorderde veld.

De dubbeltwee’s in het developmentklassement zullen net als de vier-zonder ook beide dagen op het water in Tilburg verschijnen. De goed varende dubbeltwee van de dames A. van Bergen en F.B.E. Kolff zal weer een stapje hogerop proberen te komen in het klassement en op zaterdag in het gevorderde veld. Waar de dubbeltwee van mejuffrouw M. Sagasser met haar Skadi partner Anne van der Vorst vorige keer de finale net niet haalde, zal dit een mooi doel worden voor deze dames.

Als toetje op het weekend zullen de dames ook samen hun opwachting maken in de acht. Met stuurpik de heer J.J. van Stam zullen de dames R.G.J. Rietjens, S. van der Kleij , L.H. van der Ven, M.F. Duzijn, L.G. Kuiperbak, F.B.E. Kolff, A. van Bergen en C.S. den Bremer het opnemen tegen twee Nereus-achten. Een goede test voor deze acht dames die op 22 en 23 juni deel willen nemen aan de Women's Henley Regatta in Engeland.
 
Eerstejaars dames (gecoacht door R.R. Garschagen, D. Bode, L.J. Zwaan, J.J. van Stam & Susannah Chayes)
Bij de eerstejaars dames zal de sfeer er goed in zitten. Na een mooie overwinning van de vier zullen de dames wederom aantreden in het eerstejaars dames veld in de vier en de acht. Op zaterdag zal hiervan alleen de acht nog aan de start verschijnen om een gooi te doen naar het beginnelingen blik. Op zondag zullen beide boten in actie komen.

In de acht, die steeds beter op stoom raakt zullen de volgende dames zitten van boeg naar slag: M.R. Overweel, F.M. van den Bogaard, A.C.C. Alkemade, L.J. Schonewille, A.L. Houben, W.E. Mulder, J.R. van Mens & slag F.I.D. van der Laan met stuurman de heer J.J.B. Smit. De vier zal wederom bemand worden door mejuffrouw S.C.W.M. van Dijk, V.S. van Noesel, F.L.I. Stortelers & slag P.L. Hamming met stuur mejuffrouw M.W.Y. Hu.
 
Middengroep licht (gecoacht door C.T. Sunderman, J.J. Weits, L.A.F. Schmitter & Francesco Fossi)
Middengroep licht wacht al eventjes op hun eerste blik van het korte baan seizoen. Dit weekend zal zomaar eens raak kunnen zijn.

Op zaterdag zullen de heren L.V. Pragt en P.J. den Bremer in een klein veld starten in de elite skiff. Zal dit een strijd worden tussen beide heren? Gaat de heer Den Bremer net als op de skiffhead er met het blik vandoor, of zal de heer Pragt hier een stokje voor kunnen steken? Ook zullen de heren M.F.L. Meersman en D.R. Adema starten in de skiff, echter in de beginnelingen skiff. Met veel tegenstand is het moeilijk in te schatten waar de heren zullen eindigen, een stunt is zeker niet onmogelijk in dit veld! De skiffs worden op zondag ook gebruikt, ditmaal door de heren Pragt, Den Bremer en Meersman. De drie mannen zullen in het gevorderde veld het tegen elkaar opnemen.

De vier-zonder zal net als op de Hollandia twee dagen met andere opstellingen roeien door langdurige uitschakeling van de heer J.E. van Vliet i.v.m. blessureleed. Waar op zaterdag de heer Pragt in de boot zal stappen zal op zondag de heer Schmitter instappen.

De dubbeltwee van de heren T. Winkel en C. Schreuder zal na een wisselend weekend op de bosbaan zich willen revancheren op de ZRB. Op zaterdag in het beginnelingen veld en zondag in het developmentveld zullen ze net een tandje harder moeten gaan om ditmaal wel de finale te behalen. Ook zullen de heren I. van der Werf en M. Hofwegen meedoen in het heren gevorderde twee-zonder veld. Zeker een goede ervaring voor de heren die het op mogen nemen tegen de zware mannen Besten en Reith.
 
Eerstejaars licht (gecoacht door: B.Asberg, L.B.A. van Heugten, J.H. Ammerlaan, M. Gabriëls & Francesco Fossi)
Waar de Hollandia voor de eerstejaars lichte mannen slecht uitpakte hebben de mannen de knop omgezet en zullen ze met de alle elf roeiers aantreden op de ZRB. De acht zal beide dagen starten en zal direct op zaterdag willen laten zien wat voor progressie zij geboekt hebben. Met slag de heer T. van der Werf en daarachter de heren N.A. van Vliet, W.G. Ooink, K.P. van Remundt, T.M. Elfferich, S.J. Meij, M.L.O van Nierop en boeg B. de Vries met stuur R.P.A. Hagen zullen de heren gaan voor de blikken!

Ook de heren K. Wattel, R.C.A. Serraris en M. Vanderbroeck zullen starten. Voorgeslagen door middengroeper M.F.L Meersman en gestuurd door de heer L.A.F. Schmitter zullen deze heren meedoen in het lichte heren gevorderde vier-met veld. Hoewel dit een gevorderde veld is, zullen er zeker kansen liggen voor deze heren om hun beginnelingen status te verliezen!
 
Middengroep zwaar (gecoacht door: J. Worp, D. Kuijk, B.A. Schep, J. Damond, C.A.W. Klöpping, R.D.M. Feldbrugge, N. Moesker & Francesco Fossi)
Uit de zware middengroep zullen zoals gebruikelijk een groot aantal boten het water op gaan. De vier-zonder zal na hun goede weekend op de bosbaan, waar blikken net niet gehaald werden ook uit zijn op revanche. Helaas door ziekte van slag K.P.E. De Koningh zullen ze beide dagen met andere slag aantreden. Op zaterdag zal de heer D.A.G. van Haasteren deze plek vullen en op zondag de heer S.B. de Vilder. De heren M.C. Mulder, T. Steegman en boeg J.P.C. Freund blijven op hun positie en zullen wederom mee willen draaien in de top van het veld en nu wel het blik mee naar Delft willen nemen! 

De heer F.P.S. Driessen zal samen met de heer E.P.J. van der Maarel dit weekend starten in de dubbeltwee. Op zaterdag in het gevorderde veld en zondag in het elite veld. In de skiff zullen in het beginnelingen veld de heren J.J. van der Ham en W.H. van der Meer hun opwachting maken. Of dit uitpakt als op de Winterwedstrijden voor de heer van der Meer zal blijken! 

Wederom zullen er ook veel twee-zonders starten. Op zaterdag zal in het elite veld gestart worden door de volgende duo’s: L.R. Lipman & M.G. Bezema, J. Hurkmans & S.B. de Vilder en D.R. Besten met K.L. Reith. Laatstgenoemde duo zal ook zondag aantreden in de twee-zonder.  Het zal een memorabel moment zijn voor duo Lipman en Bezema, tijdens dit oh zo sterke seizoen zal de heer Lipman namelijk na deze wedstrijd het strijdtoneel verlaten voor een stage in Singapore. Deze twee-zonders zullen in een vol veld starten, al ontbreken veel bondsboten, waardoor de kans op een blik zeker aanwezig is!

De mannen die nog deelnemen aan selectieproces voor de bond zullen net zoals de dames starten op de Wedau Regatta te Duisburg volgend weekend. Hier zal de heer R.G. Rienks aantreden in een 4- om te jagen op een felbegeerde plaats in deze boot bij het nationaal roei team. Ook zal de heer L.G. Stolper in de 2- van start gaan in Duitsland. De heer D.A. Vos de Wael zal eveneens niet aan de start verschijnen op de ZRB maar deel uitmaken van de delegatie Lagaaiers op de Wedau Regatta. Hij zal hier plaatsnemen in de 8+ die een testrace zal varen voor het WK onder de 23 jaar.
 
Eerstejaars zwaar (gecoacht door: J. Iliohan, W. de Haan, L. Buis, Y.T. Ursem & Francesco Fossi)
De eerstejaars zware heren blijven goed presteren en dit lieten ze wederom zien op de Hollandia. Ondanks een mooie voorsprong in het klassement zullen de heren zich zeker niet minder inspannen op de ZRB. Een mooie uitdaging om hun winstreeks uit te breiden naar drie overwinningen op een rij! Door ziekte en blessure zal het hun iets lasteriger worden gemaakt. In beide boten zullen er lichte mannen invallen. Van slag naar boeg zal ditmaal de acht bezet worden door de volgende heren: P. Pantano, F.M. Klein Obbink, B.C.M. Bosman, K. Beugels, O.Q. Meyers, M.L.A. Martini, P.W. Ingenpass en op boeg lichte heer F.G.J. Topper met stuur F.A.M. van Aarle. De vier zal na enkele mindere uitslagen zich proberen te herpakken. Van boeg naar slag zullen de volgende heren in deze boot plaatsnemen: N.J. van der Sluijs, invaller R.C.A. Serraris, L.V. Visser, D.F. Bolkestein en stuur Loles Hogerland.
 
Een waarschijnlijk regenachtig weekend zal wel eens een goed weekend voor de godin kunnen worden met veel kansen op blik en goede prestaties. Laat u horen langs de kant en waag u op het verraderlijk lange zandpad om onze Lagaaiers naar de overwinning te helpen!
 

Weerbericht

Windkracht: 3 bft
Windstoten: 17.64 km/u
Windrichting: ZZO
Zonsopgang:05:41
Zonsondergang:21:49
Temperatuur: 19.3 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 20-07-2019 04:30

Agenda

AUG
18
OWee
t/m 23 aug
SEP
1
Swim To Fight Cancer
SEP
3
EUC
t/m 9 sep
SEP
8
Rotterdam Harbour Sprint
t/m 9 sep
SEP
13
Army Regatta
t/m 15 sep
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA