info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: TU Delta sprak vier van onze roeiers die zich momenteel opmaken voor het WK onder 23 dat 24 tot en met 28 juli plaa… https://t.co/Kp2PtkOmVo - 02-07-2019

Nationale titel voor de DSB2-, brons voor de HE2-


Nabeschouwing Hollandia/NK Klein

Een zonnige bosbaan was het decor voor de Hollandia/ NK Klein. Op vrijdagavond startten de eerste boten met time-trials voor het NK, wat meteen veel boten verder wist te brengen naar de finales. Hier werd goed werd gepresteerd, met blikken, titels en spannende races als resultaat!

Eerstejaars Licht
De eerstejaars lichte mannen hadden een slecht weekend, waar ze na een sterke eerste 1000 meter helaas net naast de finale grepen en dus weinig punten mee naar Delft konden nemen. De mannen zullen er alles aan doen om dit op de ZRB te verbeteren en daar een hoger resultaat te behalen.

Eerstejaars zwaar
De zware mannen hebben een goed weekend gehad met een prachtig resultaat op de zaterdag. Met een ruim verschil hebben ze hun naaste belagers uit Amsterdam weten te overtreffen en hebben zij het Hollandia blik mee naar Delft genomen. Een prachtige prestatie van de heren P. Pantano, P.C.B. Zeelenberg, B.C.M. Bosman, K. Beugels, O.Q. Meyers, M.L.A. Martini, P.W. Ingenpass en F.M. Klein Obbink en stuur mejuffrouw F.A.M. van Aarle, die zondag nog een poging waagde in het heren elite veld, waar ze knap lang voor enkele zeer sterke achten bleven, maar in de laatste 500 meter toch iets te kort kwamen.

De vier van zwaar presteerde wisselend en haalde zaterdag helaas geen A-finale. Op zondag wisten de heren deze finale wel te halen, maar wisten niet te overtuigen in de finale.

Eerstejaars Lichte Dames
De lichte dames wisten op zaterdag na een bloedstollende race ditmaal wel de finale te behalen door middel van een eerste plek in de voorwedstrijd! Hier eindigde ze op de 4e positite en konden zo weer wat punten optellen voor het klassement. Op zondag wist de vier helaas de finale niet te bereiken, mejuffrouw Z. Zwerver wist dit echter in de combinatie met Vidar wel klaar te spelen en daar een goede 3e plek te bemachtigen.

Eerstejaars Dames
De dames wisten wederom de A-finale te bereiken op beide dagen. Waar zaterdag in de finale nog een 6de plaats gehaald werd, was het zondag al een 3e plaats! Met deze stijgende lijn kunnen de dames komende wedstrijden wel eens een mooi blik in de wacht slepen.

Waar de acht nog net naast de blikken greep, was het voor de eerstejaars dames vier wel raak! Een goede eindsprint leverde een blik op in het dames beginnelingen veld, waarmee de dames P.L. Hamming, F.L.I. Stortelers, V.S. van Noesel en boeg S.C.W.M. van Dijk met stuur M.W.Y. Hu hun beginnelingen status kwijtraakte en coaches R.R. Garschagen, D. Bode, L.J. Zwaan en J.J. van Stam het water in mochten om hun dames te feliciteren.

Middengroep Licht
Op vrijdag startten de heren Bremer, Pragt en Meersman in de skiff. De heren Pragt en Meersman werden in hun kwartfinale uitgeschakeld. Daarentegen behaalde de heer Bremer wel de halve-finales, waar hij net naast de A-finale greep. In zijn B-finale behaalde hij wel een tweede plek, waarmee hij 8ste van Nederland werd in het lichte veld.

Op de zaterdag en zondag mochten de dubbeltwee en vierzonder vanuit de lichte sectie aantreden. Hier werd op zaterdag door beide boten de finale niet gehaald. Op zondag werd door de vierzonder wel de finale gehaald, waar na een zware strijd een vijfde plek behaald werd.  De heer Pragt wist hierdoor niet zijn felbegeerde SA-status te verdienen. Gaat het volgende wedstrijd wel gebeuren?! De champagne staat in ieder geval klaar Pragt!

Middengroep Zwaar
Op vrijdagmiddag werd door 2 skiffs en 4 tweezonders gestart in de time-trials van het NK. In de skiff behaalde de heer Driessen de C-finale waar hij een 3e plaats bemachtigde. De heer Van der Meer had een onfortuinlijke voorbereiding en weekend, waardoor hij in de kwartfinale werd uitgeschakeld.

De twee-zonders presteerden een stuk beter en er hoefde alleen door het duo Vos de Wael en Van der Maarel een herkansing gevaren te worden. Hierin haalden de heren de halve finales niet en werden zij doorverwezen naar de C-finale, waar zij uiteindelijk uitkwamen op een 2de plek in het SB veld, een hele mooie prestatie! De andere drie twee-zonders startte wel in de halve-finales. De boot met de heer L.R. Lipman en M.G. Bezema haalde na hun sterke optreden op de Skoll Cup de A-finale helaas net niet. In de B-finale wisten de mannen zich wel te revancheren en gingen zij ervandoor met de eerste plek.

In de A-finale was het lang spannend, maar ging de Nederlandse titel helaas niet naar een Lagaaier. De heer R.G. Rienks werd met zijn broer 3e wel derde van Nederland en mocht hierdoor een bronzen medaille ontvangen op het erevlot! De heer L.C. Stolper eindigde met zijn bootgenoot Haye Dijkstra (Nereus) op een zesde plek.

Op zaterdag en zondag was het tijd voor de overige twee-zonders en de development vier-zonder. De vier-zonder voer een fantastische voorwedstrijd, waarna het noodlot de boot trof. Een (Utrechtse, nogmaals) dubbeltwee met twee jeugdroeiers torpedeerde de prachtige Jean Dupont direct na de finish. De boot was helaas zo erg beschadigd dat de heren in een geleende boot de finale hebben gestart. Daar werd een derde plek behaald.

De twee-zonders behaalden allen knap de finales in het heren gevorderde twee-zonder veld. Hier werd door de boot met de heer De Vilder en de heer Van der Ham een tweede plek bemachtigd achter de heren uit Leiden.

Aan het eind van het weekend was het nog de beurt aan de acht van de zware mannen. In een veld met ook de eerstejaars zware acht en de Holland acht. Waar in het begin de eerstejaars mannen nog het voortouw namen, trokken de ouderejaars mannen hem er toch overheen, om achter Nereus en de Holland acht te finishen op een derde plaats in het Elite veld.

Middengroep Lichte Dames
Het NK werd door mejuffrouw A.N. Oggel en mejuffrouw L.C.M. Michielsen gestart. Mejuffrouw Oggel bereikte de C-finale en mejuffrouw Michielsen de B-finale. Daarin werden een 6de en 5de plaats behaald.

Op zaterdag en zondag was het de beurt aan de dubbeltweetjes. De voorrondes lagen vaak dicht bij elkaar en helaas redde alleen één tweetje de finale. Echter was dit tweetje met de dame S.E. Mans en de heer S.A.J. Tas wel gelijk de sterkste van het veld! Het eerste lichte dames development blik voor Laga was een feit en hiermee wisten de dames direct de koppositie in het klassement te veroveren. We verwachten nog veel mooie wedstrijden van deze dames in het klassement!

Middengroep Dames
Het Nederlands Kampioenschap werd vanuit middengroep dames gestart door twee twee-zonders en één skiff. Mejuffrouw T.E. Dullemans startte in de skiff en wist op vrijdag direct een sterke tijd neer te zetten in de time-trail. Ze zette dit in het weekend door en wist een keurige 3e plaats te behalen in het SB veld.

De twee-zonders startte ook sterk op vrijdag, waarna de dames M.H. Damen en D.A. den Besten de B-finale bereikte. De dames R.G.J. Rientjes en C.S. den Bremer haalde een C-finale. Deze finale werd uit tactische overwegingen niet gestart door deze dames, omdat zij zondag van start gingen in het gevorderde twee-zonder veld, waar zij soeverein naar de winst wisten te varen! Hierdoor verloor mejuffrouw R.G.J. Rietjens haar mouwtjes en behaalde ze de Overgangs status.

De andere twee-zonder bleef wel meedoen voor de Nederlandse titels en niet voor niets! Na een spannende finale bleven zij net voor de tegenstand en werden daarmee Nederlands Kampioen in het SB veld! Een geweldige prestatie van deze dames die wederom hebben bewezen dat de snelste toch immer Lagaai is! Door deze prestatie mochten coaches B.R. van Grondelle, M.C. Lefferts, V. Wassenaar en K. Happee voor de tweede keer deze dag mouwtjes scheuren, want mejuffrouw D.A. den Besten behaalde hiermee ook de Overgangs-status.

Ook de development boten van de dames gingen in het weekend het water op. De vier-zonder wist beide dagen de finale met gemak te halen. Beide keren werd net naast de eerste plek gegrepen. Dit zullen de dames in volgende wedstrijden zeker willen voorkomen en wel weer met het blik naar Delft terugkeren!

De dubbeltwee van de dames A. van Bergen en F.B.E Kolff wist beide dagen ook de finale te behalen, hier werd beide dagen een 4e plaats behaald, een mooi uitgangspunt voor de dames voor volgende wedstrijden. De combinatieboot van mejuffrouw M. Sagasser wist zaterdag helaas net niet de A-finale te behalen, dit zal een mooi doel zijn voor de volgende wedstrijd!
 
Een mooi weekend op de bosbaan, met 4 blikken, één Nederlands kampioen, een tweede en twee derde plaatsen in de Nederlands Kampioenschappen! Dit resultaat kunnen we maar weer in onze zak steken, op naar de ZRB in Tilburg!
 

Weerbericht

Windkracht: 3 bft
Windstoten: 19.08 km/u
Windrichting: ZZO
Zonsopgang:05:41
Zonsondergang:21:49
Temperatuur: 19.2 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 20-07-2019 04:50

Agenda

AUG
18
OWee
t/m 23 aug
SEP
1
Swim To Fight Cancer
SEP
3
EUC
t/m 9 sep
SEP
8
Rotterdam Harbour Sprint
t/m 9 sep
SEP
13
Army Regatta
t/m 15 sep
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA