info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: Een overwinning voor mej. L. Youssifou met de Dames Acht op de eerste World Cup in Plovdiv! https://t.co/NpIVF0IAsm - 12-05-2019

Skøll Cup: 2 taarten en een blik voor de Godin!


Op de Bosbaan werd het afgelopen weekend de Skøll Cup verroeid. Naast de verschillende eerste- en ouderejaars bokalen die aan de start te vinden waren, lagen er ook een  aantal zware twee-zonders op het water ter voorbereiding van de NK Klein.
 
Vijf eerstejaarsploegen begonnen op zaterdagochtend vroeg aan hun voorwedstrijden in poule 2. Heren 5 liet over deze 1000 meter strakke halen zien en won met een ruime voorsprong hun voorwedstrijd. Met de snelste tijd uit hun poule konden de mannen met veel vertrouwen hun behaalde A-finale gaan afwachten. Hierin namen ze al snel een marge van enkele seconden. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, dus mochten de mannen meteen door naar het erevlot om hun taart in ontvangst te nemen!
 
Later op de ochtend betraden enkele ouderejaars ploegen de baan voor hun 2 kilometers. In tegenstelling tot de eerder genoemde onveranderde poule-indeling, waren Dames 21 en 22 weldegelijk van poule gewisseld. Na twee sterke wedstrijden lag Dames 22, met slag mej. L.L.M. Vijvermerg, dit weekend aan de start in de eerste poule. In de voorwedstrijd lieten deze dames zien dat dit een verdiende promotie was, door direct de A-finale te behalen! Hierin bleken enkele ploegen toch nog een tandje te hard te gaan, desalniettemin kunnen de dames met een vijfde plaats zeer tevreden zijn met deze prestatie. Dames 21 bewandelde de veranderde poule-indeling in tegengestelde richting. In hun voorwedstrijd kwam de door mej. A Elenbaas voorgeslagen ploeg nipt als 2e door, waarmee ze later op de dag ook aan de start van een A-finale lagen. Lange tijd wisten de dames mee te komen met de kop van de wedstrijd, maar in de laatste 500 meter haakten ze definitief af en roeiden ze naar een nette derde plaats.
 
Ook de Heren Clubacht mocht aan de start verschijnen voor een 2000 meter. Met een vierde plaats in de voorwedstrijd kwamen de mannen in de B-finale terecht. Hierin wisten ze zich na een trage start goed te herpakken en kwamen ze als tweede over de finish.

Voor de Ask & Embla waren Heren 23 en 24 aan de start te vinden. Ondanks een sterke race werd Heren 23, voorgeslagen door P.H.M.B. van den Berg, verwezen naar de B-finale door een ietwat ongelukkige loting. Ondanks het vertrouwen waarmee de twee mannen de race in gingen, werd de B-finale afgesloten met een vierde plaats. De heren A. Stroo en T.M. Jochem keken redelijk tevreden terug op hun voorwedstrijd waarin ze in de baan naast hun een bootje geleidelijk aan steeds een stukje kleiner zagen worden.
 
In de middag waren er nog drie ploegen die hun wedstrijddag mochten beginnen. De dames Clubquadruple startte een directe finale, om wedstrijdritme op te doen voor de Traianus Regatta die aankomend weekend op het programma staat. Na de start kwamen de dames nog goed mee met de rest van het veld. Helaas moesten ze de concurrentie in de daarop volgende zware meters laten varen en finishten ze als 5e.
 
De dag werd afgesloten door de beiden ploegen van de Heren TopC4. Na een wat tegenvallende start wilden de mannen laten zien een goede baanhaal ontwikkeld te hebben. Heren 1 vloog in de voorwedstrijd goed uit de start en gaf de genomen voorsprong niet meer uit handen. Met een totale 3e tijd uit de voorwedstrijden lieten de mannen zien dat er dit seizoen zeker nog wat te halen is! In de A-finale leken de krachten een beetje verspeeld en werden de mannen vijfde, waarmee ze wel enkele plekjes zullen stijgen in het klassement! Heren 15 verloor na een foutje in de voorwedstrijd alle bootsnelheid, waardoor ze naar de D-finale verwezen werden. Hier lieten de mannen zien dat ze zeker wel beter kunnen, en wonnen ze in een tijd waarmee het halve veld achter hun gelaten werd!
 
Op zondag lagen onder andere Heren en Dames 3 aan de start. Beide ploegen gingen van start in poule 1. In de voorwedstrijd kwamen ze goed mee, maar kwamen ze uiteindelijk in de B-finale terecht. Hier kwamen zowel de heren als de dames als tweede over de streep.
Ook Heren 9 was op de Bosbaan te vinden. Hun voorwedstrijd liep echter minder voorspoedig, maar met de wijze woorden: “Wij balen, maar we moeten door, als ploeg. Samen.” van dhr. S.J. van den Oever kijken de mannen alweer vooruit naar de Okeanos Competitie Tweekamp.
 
De Dames Clubacht kwam in hun voorwedstrijd wat moeilijk uit de startblokken. Met een hele sterke tweede kilometer schoven de dames echter mooi op in het veld. Twee kilometer leek net te kort voor de inhaalrace en dus verschenen ze aan de start van de B-finale, waarin ze naar een tweede plaats roeiden.
 
Heren 21 met op slag O. van Voorst werd ondanks de overwinning op de HOT, ook op de Bosbaan weer in de 2e poule aan de start verwacht. In de voorwedstrijd gingen de mannen hard van start. Met het ontbreken van een eindsprint maakten de mannen het nog erg spannend, maar gingen ze op basis van tijd toch door naar de A-finale. Ook hier ging de ploeg hard van start. Deze keer wisten ze de voorsprong, ondanks het wederom weer spannend gemaakt te hebben, wél vast te houden en roeiden de mannen naar hun tweede overwinning van het seizoen!
 
Stuurpik dhr. A.F.J.G. Janssen ging na de race met de Clubquaruple van zaterdag, ook op zondag van start. Deze keer in het ervaren skiff-veld. Door de tegenwind was het een zware B-finale geworden, waarin een 5e plek werd behaald.
 
Nadat het twee-zonder veld was geschrapt op de Varsity, pakten enkele zware twee-zonders op de Skøll Cup nog de kans om toch een 2k-wedstrijd te starten voor aanvang van de NK klein. De heren L.R. Lipman en M.G. Bezema zorgden voor een indrukwekkende prestatie door met een machtige eindsprint onder meer de WK twee-zonder van het afgelopen jaar voorbij te streven. Met een blik(-taart) een goede generale voor de Holllandie / NK Klein komend weekend!
 
Het weekend werd afgesloten door de Dames TopC4. In Groningen werden de dames nog elfde, maar in de voorwedstrijd op de Skøll Cup werd de toon gezet door als eerste over de streep te komen. In de A-finale werd Dames 1, met mej. T. Bronsky op de slagpositie, met een sterke tweede 500 meter vijfde. Een goede prestaties van de dames die een mooi vooruitzicht biedt voor de rest van het seizoen!
 
 

Weerbericht

Windkracht: 3 bft
Windstoten: 29.88 km/u
Windrichting: WNW
Zonsopgang:05:33
Zonsondergang:21:37
Temperatuur: 11.4 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 21-05-2019 19:20

Agenda

MEI
22
EY-Parthenon Ringvaart Regatta
MEI
25
SIR
t/m 26 mei
MEI
31
Thetis Sprint
JUN
1
ARB
t/m 3 jun
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA