info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: Een overwinning voor mej. L. Youssifou met de Dames Acht op de eerste World Cup in Plovdiv! https://t.co/NpIVF0IAsm - 12-05-2019

Voorbeschouwing Hollandia/NK Klein

Waar menig bondsroeier ontbrak op de Varsity zullen op de Hollandia/NK Klein leden van het Nationaal Roeiteam in groten getale aanwezig zijn om de Nederlandse titels in de kleine nummers binnen te halen. Ook vanuit Laga zullen er veel boten starten dit weekend. Maar liefst 51 inschrijvingen waar één of meer Lagaaiers bij betrokken zijn!
 
Eerstejaars zwaar
Na een prachtige overwinning op de Varsity zullen de heren uit eerstejaars zwaar het wederom opnemen tegen de zware heren uit Amsterdam. Op zaterdag starten de heren P. Pantano, P.C.B. Zeelenberg, B.C.M. Bosman, K. Beugels, O.Q. Meyers, M.L.A. Martini, P.W. Ingenpass en F.M. Klein Obbink met stuur mejuffrouw F.A.M. van Aarle in het klassementsveld. Op zondag zullen de heren die net hun beginnelingenstatus hebben verloren gelijk aantreden in het Elite veld. Hier zullen zij ook de middengroep acht van de heer J.J. van Stam tegenkomen. Op trainingen hebben de heren in hun nieuwe boot al laten zien dat ze het deze middengroep acht aardig moeilijk kunnen maken, gaan de heren dit weekend voor een stunt zorgen?

Ook de eerstejaars zware vier maakt dit weekend tweemaal zijn opwachting. De heren H.M.B. Eyskens, L.V. Visser, J.A.B. Boogaard en N.J. van der Sluijs met stuur Loles Hoogerland zullen in het eerstejaars veld revanche willen nemen op de prestatie van de Varsity, waar zij niet hun beste halen konden neerzetten. Op zondag starten deze heren in het beginnelingen veld waar deze mannen wellicht hun beginnelingen status kunnen verliezen!
 
Middengroep zwaar
Uit de zware middengroep zullen 5 boten starten aan het NK Klein. In de skiff zullen de heer F.P.S. Driessen en de heer W.H. van der Meer hun opwachting maken in het SB veld.

In de twee-zonders zullen de duo’s Bezema en Lipman, Stolper en Dijkstra (Nereus) en Rienks en Rienks (Nereus) in het elite veld meedoen in een zwaar gevuld veld met onder andere Varsity winnaars Kaj Hendriks en Jacob van de Kerkhof. Dat het moeilijk gaat worden is zeker, maar de heren M.G. Bezema en L.R. Lipman hebben al wel bewezen zich te kunnen onderscheiden in zo’n veld. Afgelopen weekend wonnen de heren na een fenomenale eindsprint op de Skoll-cup, waar ook veel tegenstanders van komend weekend aan meededen.

In het SB twee-zonder veld zullen de heren E.P.J. van der Maarel en D.A. Vos de Wael hun twee-zonder reeks willen doorzetten. Waar op de Winterwedstrijden nog blik was voor de heren zal ook dit weekend dit het doel zijn! Naast dit NK veld zullen de heren op zondag ook in de boot stappen. Dit zal gebeuren in een roodgekleurd gevorderde veld.

Op zaterdag zullen de heren J.P.C. Freund, T. Steegman, M.C. Mulder en K.P.E. de Koningh aantreden in de eerste wedstrijd van het development vier-zonder veld. Dit is een wedstrijd die u niet wilt missen, deze mannen hebben afgelopen weekend in Gent blik getrokken in de vier-zonder en zullen met gratis optische snelheid op hun hoofd ook het blik willen meenemen vanuit Amsterdam. Ook op zondag zullen zij in deze boot starten, echter dan in het klasserende heren gevorderde vier-zonder veld.

Naast de twee-zonder van de heren Vos de Wael en Van der Maarel zullen er nog drie andere twee-zonder meedoen op zondag in het heren gevorderde twee-zonder veld. Zo zullen de heren K.L. Reith met D.R. Besten, D.A.G. van Haasteren met W.A. de Vries en de heren J.J. van der Ham met S.B. de Vilder ook starten in dit veld. Bijna al deze boten kwamen afgelopen weekend ook in actie op de Bosbaan, maar dan op de Skoll-cup. Waar het daar nog ontbrak aan finale plaatsen zal het tijdens de Hollandia een ander geval zijn, waar het de vraag gaat zijn wie van deze twee-zonder met het blik aan de haal gaat!

Als afsluiter van het weekend zal ook de Henley-on-Thames van stal worden gehaald! In deze boot gestuurd door de heer J.J. van Stam zullen de volgende heren van boeg naar slag starten: J.J. van der Ham, S.B. de Vilder, J. Hurkmans, F.P.S. Driessen, E.P.J. van der Maarel, D.A. Vos de Wael, M.G. Bezema en L.R. Lipman. Deze heren zullen het zoals eerder gemeld op moeten nemen tegen de eerstejaars zware mannen, dit kan een mooie strijd opleveren!
 
Eerstejaars dames
De eerstejaars dames hebben na hun A-finale van de Varsity de weg omhoog ingezet! Goede halen op trainingen mondde uit in hun eerste punten van het seizoen. De dames: F.I.D. van der Laan, J.R. van Mens, W.E. Mulder, A.L. Houben, L.J. Schonewille, A.C.C. Alkemade, S.Z. Limburg en boeg M.R. Overweel zullen met stuurman de heer J.J.B. Smit op zaterdag, maar ook op zondag in het beginnelingen veld willen presteren! Gaan de dames hun weg omhoog doorzetten?
De eerstejaars dames vier zal na een teleurstellende Varsity, waar een paal uit een dol schoot, willen bewijzen dat zij wel degelijk aan de top van het veld meevaren. Stuur mejuffrouw M.W.Y. Hu zal met de dames P.L. Hamming, F.M. van den Bogaard, V.S. van Noesel en boeg S.C.W.M. van Dijk erop gebrand zijn om ditmaal veel punten te veroveren.
 
Middengroep dames
Vrijdag zullen er vanuit middengroep dames vijf dames starten. In het Dames SB twee-zonder veld zal het duo C.S. Den Bremer en R.G.J. Rietjens het opnemen tegen het duo M.H. Damen en D.A. Den Besten.

Naast de twee-zonders zal mejuffrouw T.E. Dullemans starten in het Dames SB skiff veld. Met concurrentie van onder andere Bente Paulis van Nereus zal het de spannende strijd worden die op de Varsity niet plaats heeft kunnen vinden!

Op zaterdag zullen de development boten hun seizoen aftrappen. Mejuffrouw F.B.E. Kolff zal samen met mejuffrouw A. van Bergen in de dubbeltwee aantreden en ook mejuffrouw M. Sagasser zal in dit nummer te zien zijn in een combinatie met Anne van der Vorst van Skadi. Waar de dames in het veld terechtkomen is nog moeilijk in te schatten, al hebben mejuffrouw Kolff en van Bergen een goede prestatie neergezet op de Varsity, waar ze net naast het blik grepen. Dit zal de dames veel vertrouwen geven voor dit weekend, waar ze wél met het blik mee naar Delft willen komen. Deze boot zal ook zondag starten in het gevorderde veld.

Waar de dames van Bergen en Kolff nog net naast het blik grepen op de Varsity was het voor de dames uit de development vier-zonder wel raak! In de gestuurde variant met stuurpik de heer M. Hemminga wisten zij op de Varsity te blikken. Op de Hollandia zullen de dames L.G. Kuiperbak, M.F. Duzijn, S. van de Ven en slag S. van der Kleij zonder stuurpik het water moeten betreden op zaterdag en zondag. Dat zij ook in dit nummer goed uit de voeten komen is wel gebleken op de Dames Vier spar. Er kan dus uitgekeken worden naar hoge klasseringen en misschien wel blikken!

Op zondag zullen wederom de dames R.G.J Rietjens en C.S. Den Bremer in de twee-zonder stappen, om in het gevorderde veld mee te strijden voor de blikken.
 
Eerstejaars licht
De eerstejaars lichte mannen hebben hun stijgende lijn op de Varsity weten door te zetten met een derde plek vlak achter de nummers twee en één. De volgende heren van boeg naar slag zullen starten op de Hollandia: M. Vanderbroeck, M.L.O van Nierop, S.J. Meij, R.C.A. Serraris, N.A. van Vliet, W.G. Ooink, K.P. van Remundt en T. van der Werf met stuur mejuffrouw R.P.A. Hagen. Op de Hollandia zullen de mannen, die elkaar steeds beter weten te vinden in de boot, weer een stapje hogerop willen. Op zaterdag zal gestreden worden voor de klassementspunten en zondag zou een blik in het beginnelingen veld niet onverwachts zijn!
 
Middengroep licht
De heren P.J. Den Bremer en L.V. Pragt zullen het vrijdagmiddag aantreden in het Lichte Heren Elite Skiff veld. Een drukbezet veld met flink wat sterke tegenstand, waaronder Obbe Tibben van Skoll en Lagaaier M. Geraedts, die zal uitkomen voor zijn oude vereniging Proteus. Ondanks deze sterke tegenstand zal de heer Den Bremer zijn reeks van de Skiffhead door willen zetten. Daar versloeg hij menig tegenstander in het zware gevorderde veld en ging hij met het blik naar huis. Daarnaast zal de heer M.F.L. Meersman starten in het Lichte SB Skiff veld en het Lichte Beginnelingen Skiff veld. Waar de heer Meersman nog tot voorkort met de heer Pragt roeide en daarna is geswitched naar de heer de With, zal hij nu dus in de skiff plaatsnemen.

Op zaterdag en zondag zullen de development boten in actie komen. Een dubbeltwee en een vier-zonder zullen zich voor het eerst begeven in een strijd om klassementspunten. De dubbeltwee wordt bemand door de heren T. Winkel en C. Schreuder. De heren Winkel en Schreuder hebben afgelopen tijd al laten zien hard te kunnen gaan op het water. Waar de Varsity niet gestart kon worden door blessureleed zullen deze mannen het op de Hollandia des te beter willen doen!

De vier-zonder van middengroep licht kent door blessures een bewogen voorbereiding. Slagenpaar D.R. Adema en M. Hofwegen zal met boeg I. van der Werf en invaller en oud middengroeper A.B.T Schmitter zaterdag mee gaan doen op de klassementspunten. Op zondag zal echter de heer L.V. Pragt zijn opwachting maken op deze positie, waar hij met een blik zijn SA status zou kunnen behalen!
 
Eerstejaars lichte dames
De lichte dames zullen na het nét mislopen van de A-finale op de Varsity er nogmaals een schepje bovenop willen doen om nu wél die begeerde A-finale te bereiken. Slag mejuffrouw S.E. Busch zal met achter zich de dames M.C. Spreeuw, A.A. Out, L.S. Kors en stuurman de heer M.W. Sandelowsky zich weer op zaterdag en dit maal ook op zondag willen uitsloven om nog meer punten mee naar Delft te nemen. Op zondag zal het gaan om het verliezen van de beginnelingenstatus, of dat deze wedstrijd al zal gebeuren is de vraag, misschien verrassen de lichte dames wel!

Mejuffrouw Z. Zwerver zal invallen bij Vidar in dezelfde velden.
 
Middengroep lichte dames
Mejuffrouw L.C.M. Michielsen en mejuffrouw A.N. Oggel zullen vrijdag in de skiff starten op het NK Klein. Waar mejuffrouw Michielsen in het Elite veld zal aantreden zal mejuffrouw Oggel in het SB veld haar beste halen willen neerzetten. In druk bezette velden zal het een flinke uitdaging worden om hoog te eindigen in deze velden. Beide dames hebben echter vaker laten zien dat ze in staat zijn om goede prestaties neer te zetten. Dit belooft wat komend weekend!

Naast de NK velden zullen er vanuit de middengroep lichte dames drie dubbeltwee’s de bosbaan op gaan. Op zaterdag zal het development veld gestart worden en zondag het gevorderde veld. Mejuffrouw E.M. de Zeeuw zal met Giulia Rolloos van Skadi starten. Verder zullen de andere tweetjes bemand worden door de duo’s L.M. de Zeeuw en P. Verkaik en S.E. Mans &enS.A.J. Tas. In dit wederom volle veld zal het een mooie strijd worden tussen de Laga dubbeltwee’s onderling, maar ook zeker met de rest van het veld.
 
Een vol weekend met 51 Laga inschrijvingen en veel blikkansen betekent een mooi vooruitzicht! Waar in de NK velden veel kanshebbers van Laga rondlopen zullen ook in de development velden de eerste punten verdeeld worden. Daarnaast zullen de eerstejaars velden verder op gang komen in hun eerste wedstrijd op een échte 2k baan!
Een wedstrijd om niet te missen en waar u uw mede-Lagaaier over de streep kan schreeuwen naar het volgende blik voor de godin!

“Allez Lagaai!”

Weerbericht

Windkracht: 3 bft
Windstoten: 27 km/u
Windrichting: NW
Zonsopgang:05:33
Zonsondergang:21:37
Temperatuur: 11.8 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 21-05-2019 18:40

Agenda

MEI
22
EY-Parthenon Ringvaart Regatta
MEI
25
SIR
t/m 26 mei
MEI
31
Thetis Sprint
JUN
1
ARB
t/m 3 jun
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA