info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: Een overwinning voor mej. L. Youssifou met de Dames Acht op de eerste World Cup in Plovdiv! https://t.co/NpIVF0IAsm - 12-05-2019

13 en 14 april: Amstel Skøll Cup

Voor het eerst dit jaar wordt er weer geroeid op de Bosbaan. De Amstel Skøll Cup staat namelijk voor het aankomende weekend op het programma. Op de Bakboord Bokaal na, zal de volledige competitiesectie zich naar Amstelveen begeven voor de eerste wedstrijd op een 2 kilometer-baan van het seizoen. Daarnaast zal ook een flinke delegatie uit de zware wedstrijdsectie de Skøll Cup gebruiken als voorbereiding op de NK Klein de week erna.
 
Eerstejaars
De ploegen uit de Stuurboord Bokaal en het Klassement verschijnen op de Bosbaan tweemaal aan de start van een 1000 meter. Dames 5 en Heren 5, 7, 11 en 13 gaan op de zaterdag de strijd aan met de concurrentie uit de tweede poule. Enkele ploegen staan in de stand dicht tegen de eerste poule aan. Met een goede prestatie op de Skøll Cup zouden ze zomaar de stap naar de hoogste poule kunnen maken!
Na een voorzichtig begin op de Aegir Lente Sprint, zullen de ploegen van de Heren TopC4 hun gezette stappen willen laten zien aan de rest van het Klassement. Op de Varsity lieten de mannen al zien een nette baanhaal ontwikkeld te hebben, welke ze aankomend weekend maar al te graag opnieuw neer zullen willen zetten.
 
In de eerste poule zijn Heren en Dames 3 te vinden. Beide ploegen hadden een sterke HOT, waar de heren zelfs het taart mee naar Delft mochten nemen. Een herhaling hiervan is zeker niet makkelijk, maar ze zullen er alles aan doen om wederom aan het erevlot te mogen aanleggen! Heren 9 en Dames 7 starten respectievelijk in de 3e en 4e poule. Voor hen is zondag een mooie kans om op te gaan schuiven in de stand van de bokaal.
De Dames TopC4 ligt ook op zondag aan de start. Met een sterk optreden behaalden deze dames een mooie vierde plaats in het Overnaedsche veld op de Varsity. Hieruit kunnen ze veel vertrouwen putten, dat ze mee zullen nemen naar de kilometer van de Skøll Cup!
 
Ouderejaars
De gehele ouderejaars competitiesectie zal komend weekend ook hun presentie af kunnen laten tekenen. Na een, door de weersomstandigheden, chaotische seizoenstart op de langebaanwedstrijden, kunnen de clubachten nu gaan laten zien hoe ze met een 2k uit te voeten kunnen. De heren startten tot nu toe alleen nog maar de Heineken Roei“vier”kamp. Sindsdien zijn er veel trainingsuren op de Schie gemaakt en zullen de mannen deze uren graag uitbetaald zien worden met een mooie race op de Skøll Cup. De dames konden wel van start gaan op de Head of the River. Hier behaalden zij een hele mooie derde plaats, waarmee zij in de afgelopen maand met veel vertrouwen toe hebben kunnen werken naar het aankomend weekend.
 
Een andere bokaal die met de Amstel in het geheugen aan de start verschijnt is de Ask & Embla. Heren 23 en 24 zullen, na de lastige bochten van de Tweehead, dit weekend maar aan één ding hoeven te denken: zo hard mogelijk naar de finishlijn roeien. De heren P.H.M.B. van den Berg en J.M. Herzstein staan momenteel op een mooie derde plaats in het klassement, een prestatie die ze graag een vervolg zullen geven. De andere twee, met A. Stroo en T.M. Jochem, heeft een onfortuinlijk avontuur op de Amstel achter de kiezen. Na de materiaalpech van toen, zullen deze mannen gebrand zijn om te laten zien wat zij in hun mars hebben!
 
Verder staat de Skøll Cup ook voor de Vlietbokaal ploegen op het programma. Op de HOT sprintte Heren 21 nog naar de overwinning. Ook dit weekend staat de ploeg weer ingedeeld in de tweede poule. Tijdens de trainingen werd een goede baanhaal laten zien, waarmee ze zeker niet kansloos zijn om er een overwinning aan toe te voegen!
Ook bij de dames ploegen is de poule indeling ongewijzigd ten opzichte van de HOT. Dames 22, dat uitkomt in poule 2, staat momenteel op een vierde plaats in het klassement. Na één taart en een nipte tweede plaats, zijn de dames in Amsterdam op zoek naar opnieuw een mooie prestatie. Dames 21 bezet een vijfde plaats in het klassement en zal er alles aan doen om in de A-finale van poule 1 mee te mogen gaan strijden.
 
Een losse inschrijving is er voor de dames van de Clubquadruple. Op zaterdag starten de dames om wedstrijdritme op te doen voor de rest van de bokaal. Boeg dhr. A.F.J.G. Janssen houdt het na de zaterdag nog niet voor gezien en zal op zondag ook nog in het ervaren skiff veld aan de start liggen.
 
Voorbereidingen NK klein
Naast al het competitiegeweld, zijn er ook maar liefst zes twee-zonders die ter voorbereiding op de NK klein de week erna, op de Skøll Cup van start gaan. Het Elite twee-zonder veld staat in het teken van een grotendeels Delfts onderonsje. De zes tweetjes nemen het namelijk op tegen drie boten die door Proteus op het water gelegd zullen worden. De enige ‘buiten-Delftse’ inbreng, zijn de mannen van Nereus die in de combinatie met Laga te vinden zullen zijn. In de eerste voorwedstrijd treffen de volgende mannen elkaar: D.A. Vos de Wael & E.P.J. van der Maarel, D.A.G. van Haasteren & W.A. De Vries en S.B. de Vilder & J.J. van der Ham. In de andere voorwedstrijd worden de boten gevuld door: L.R. Lipman & M.G. Bezema, L.C. Stolper & Haye Dijkstra (Nereus) en R.G. Rienks met zijn broer Rik van Nereus. Een mooi voorproefje voor de Hollandia / NK Klein volgende week!

Weerbericht

Windkracht: 3 bft
Windstoten: 29.88 km/u
Windrichting: WNW
Zonsopgang:05:33
Zonsondergang:21:37
Temperatuur: 11.4 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 21-05-2019 19:20

Agenda

MEI
22
EY-Parthenon Ringvaart Regatta
MEI
25
SIR
t/m 26 mei
MEI
31
Thetis Sprint
JUN
1
ARB
t/m 3 jun
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA