info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: Een overwinning voor mej. L. Youssifou met de Dames Acht op de eerste World Cup in Plovdiv! https://t.co/NpIVF0IAsm - 12-05-2019

136e Varsity: Blik voor DG4+ en EJZ8+
Om 7uur vertrok de roeiersbus al richting het Varsity terrein te Houten. Hierin zaten onder andere de Overnaedsche Dames vier-met roeisters. Zij mochten als eerste van de dag over de baan, in time-trial vorm. Dit resulteerde in een keurige 4e plaats, wat weer verbetering was ten opzichte van de Aegir Lentesprint. Vlak voor de scheepvaartpauze mochten ook de mannen van de Heren Overnaedsche vier de baan over, en eindigde na time-trial op de 5e positie.

Hierna volgende een middag vol finales; met opvallende races van de Jonge Vier, DG4+, Eerstejaars Dames Acht, Jonge Acht, DG2x, Lichte Acht, Oude Twee en natuurlijk de hoofdnummers Dames Vier, (KNSRB Overnaedsche 2+) en Oude Vier!
 
Eerstejaars
De EJZ 4+ heeft helaas niet hun winning streak door kunnen zetten en wisten de finale niet te behalen. Wie wel de finale in dit veld wist te behalen, was de EJL-oud MGL combinatie! Een verrassend resultaat.

Ook de dames van de eerstejaars dames acht hadden met een ijzersterke voorwedstrijd waarin ze eindelijk hun geoefende halen konden laten zien een plek in de finale bemachtigd. Dit is een enorme vooruitgang na een 14e positie op de Heineken! De vier heeft een minder weekend gehad en moest helaas genoegen nemen met een 5e positie.
 
De lichte dames hebben op een haar na de A-finale misgelopen. Ondanks goed roeien moeten de dames hun eerste A-finale uitstellen tot een volgend wedstrijdweekend!
 
De race van de Jonge Acht was zoals verwacht een spannende. Naast de verwachte concurrentie van Nereus, was ook Skoll van de partij. Echter waren ze beide niet goed genoeg om onze jongens, gecoacht door de heren W. de Haan, Y.T. Ursem, J. Iliohan en mejuffrouw L. Buis, het leven zuur te maken en ging de Jonge Acht er na 7 jaar weer voor het eerst er met de Varsity blikken vandoor!
 
De Lichte Acht toonde zijn lange baan halen om te kunnen zetten naar fellere klappen op de 2 kilometer en behaalde een 3e positie, hetzelfde als op de Head of the River.
 
Middengroepen
De lichte mannen hebben dit weekend een onfortuinlijke start gekend van het korte baan seizoen. Nadat het lichte skiff veld werd geschrapt en de Elite en Gevorderde velden werden samengevoegd was het moeilijk voor de heren om hoog in de klassering te eindigen. De vier-zonder haalde de finale niet net als de heren uit de dubbeltwee, die door inweegperikelen niet konden starten.

Ook in het DG2x veld werd middengroep dames goed vertegenwoordigd. Annelinde van Bergen en Fenna Kolff waren met ruim de snelste tijd uit de voorwedstrijd gekwalificeerd in de finale. Hier bleek Saurus echter een slim spel gespeeld te hebben, waardoor zij net hun boegbal voor onze dames wisten te krijgen.

Middengroep dames had directe finale in het DG4+ veld. Na veel onzekerheid over het wel of niet door laten gaan van het veld was er toch een gaatje in het drukke tijdschema gevonden en maar goed ook. De dames, gecoacht door de heren B.R. van Grondelle, M.C. Lefferts en V. Wassenaar, gingen als een speer de baan over en trokken blik met een ruime voorsprong op de tegenstand!
 
De skiffs van middengroep zwaar belandden in een zwaar gevuld Elite veld, waar de heren nog hun meerdere moesten erkennen in enkele roeiers van andere verenigingen.
De vier-met wist op gemakkelijke wijze de finale van hun veld te bereiken. Echter was de tegenstand uit Amsterdam te sterk en moesten de heren genoegen nemen met een 3e plek.
In de Oude Twee is de eer en traditie van het nummer hooggehouden in het houten schip de Bled door de heren N. Moesker en R.D.M. Feldbrugge. Dit werd gevierd met het Swaere Ballen lied bij het erevlot.

Dames Vier, Overnaedsche Twee-met & Oude Vier
Eindelijk; tijd voor de finales van de hoofdnummers.

Eerder op de dag had er een catastrofe plaatsgevonden bij de Dames Vier. Door aanvaring met een 2x in de oproeibaan was er een gat door de huid van de boot geprikt. Na een dappere poging met tape en stug doorroeien bleek de boot daadwerkelijk te zinken. De Dames Vier kon hierdoor niet op tijd in een andere boot aan de start verschijnen en werden uitgesloten van de wedstrijd. Een enorme domper voor de dames, die alle frustratie op het Hollandia - NK Klein zullen gebruiken om hun revanche te krijgen.

De Overnaedse Twee werd zoals gebruikelijk gewonnen door de heren en dame van de Senaat van het DSC, ondanks enkele snoeken.

Last maar zeker niet least; de Oude Vier. Het nummer waar de dag naar opbouwt. Onze vier had zich via de snelste 3e tijd, door erg ongelukkige loting, in de voorwedstrijd op het nippertje weten te plaatsen in de finale. Na een onrustige start lagen de mannen op de 4e positie achter Triton (de favoriet), Skoll (de uitdager) en Theta (een verrassing). Echter wisten de mannen met machtige klappen voorbij Theta te schieten. Met uitzonderlijke wilskracht, focus en tactisch stuurwerk van de heer B.A. Schep finishte de heren op de 3e plek, in het zicht van de overwinnaar Triton en tweede Skoll. Een prachtige race om de dag mee af te sluiten!

Allez Lagaai!
 

Weerbericht

Windkracht: 3 bft
Windstoten: 24.84 km/u
Windrichting: NW
Zonsopgang:05:33
Zonsondergang:21:37
Temperatuur: 11.6 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 21-05-2019 18:50

Agenda

MEI
22
EY-Parthenon Ringvaart Regatta
MEI
25
SIR
t/m 26 mei
MEI
31
Thetis Sprint
JUN
1
ARB
t/m 3 jun
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA