info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: Een overwinning voor mej. L. Youssifou met de Dames Acht op de eerste World Cup in Plovdiv! https://t.co/NpIVF0IAsm - 12-05-2019

Voorbereidingen in volle gang voor: de Varsity

Oud-ledendag sparsessies
“U bent te laat” klinkt uit de toeter van Commissaris D Sylle Hoogeveen. De Dames vier komt aangeroeid bij de Kandelaar op de Schie. Een dubbeldekker bus vol Oud-Lagaaiers aan de ene kant, een grote groep Lagaaiers en Oud-Lagaaiers op de fiets aan de andere kant. De uitdagers van de Dames vier lag al even te wachten en brengt zichzelf naar de juiste startpositie. Stilte valt langs de kant. “Beide boten opgelet, go”. Beide vier-zonders schieten de Schie over. Aan stuurboord zijde de uitdagers bestaande uit de Dames L.G. Kuiperbak, M.F. Duzijn, L.H. van der Ven & slag S. van der Kleij, gecoacht door de heren V. Wassenaar en M.C. Lefferts. Harde klappen volgen en de uitdagers blijven lange tijd naast de beoogde Dames vier roeien. Stukje bij beetje kruipt de beoogde Dames vier dan toch weg. De vermoeidheid en pijn is van hun gezichten af te lezen, toch geven ze geen kick en blijven ze staan tot het einde. Na circa 1500 Delftsche meters beëindigt de Commissaris D de wedstrijd met als winnaar de beoogde Dames vier met de roeisters M.H. Damen, T.E. Dullemans, R.G.J. Rientjens & slag D.A. Den Besten, gecoacht door de heer B.R. van Grondelle. Vanaf dit moment mogen zij zich officieel de Dames vier noemen.

Deze strijd op het water speelt zich elk jaar af om meerdere befaamde titels te veroveren. Naast de Dames vier spar waren er eerder in de middag sparren om de titels: “Jonghe Vier” en “Jonghe Acht”.
Nadat de Dames vier bekend was geworden, was het tijd aan de mannen. Het spektakelstuk van de middag. Waar de beoogde boeg voor de Oude Vier niet aanwezig was door zijn ouders trouw jubileum, was het niemand anders dan de profcoach Francesco Fossi die zijn plekje invulde. In de prachtige gele Empacher de H. Stefels kwamen ze vol zelfvertrouwen richting de start van de spar. Waar ook geen gebrek aan vertrouwen was, was bij de roeiers van de uitdagende partij in de J.W. ter Haar. Slag K.P.E de Koningh, M.C. Mulder, T. Steegman, J.P.C. Freund en stuurpik de heer J.J. van Stam, gecoacht door mejuffrouw C.A.W. Klopping, N. Moesker, J. Damond en R.D.M. Feldbrugge, waren erop gebrand het de heren in de H. Stefels moeilijk te maken.

Met een scherp getimede start schiet de boot van de heer van Stam de Schie op, met een fractie later de beoogde Oude Vier. De uitdagers vol met adrenaline bouwden zelfs een voorsprong op en leken even de titel weg te halen van de heren in de Stefels. Na een tijdje voor te hebben gelegen waren het dan toch de heren in de Stefels die aan het langste eind trokken. Lange machtige halen vol vermogen leverde dan toch de beoogde snelheid op die de gele boot langs de witte boot trok. Spannend was het zeker wel. Met deze spar kwam een eind aan de middag vol roeigeweld en werden de heren L.C. Stolper, D.A. Vos de Wael, M.G. Bezema, slag L.R. Lipman & stuurpik de heer B.A. Schep Oude vier! De Oude Vier wordt gecoacht door mejuffrouw J. Worp en de heer D. Kuijk.

Pre-Varsity Diner
Een andere traditie voor het roeien van de Varsity is het pré-Varsity diner. Niet meer zoals vroeger de avond vóór de Varsity, maar juist een week eerder vond het dit jaar plaats in de eetzaal van de D.S.S. “Phoenix”. Onder het genot van een mooi maal kwamen meerdere sprekers aan bod die de roeiers, stuurmannen, stuurvrouwen en stuurpikken moed in spraken voor de wedstrijd van komende zondag. Onder de sprekers was de heer T.J. Bavelaar die vertelde over zijn prestaties van vroeger, maar juist ook over hoe roeiers van Laga in hun dromen moeten geloven en moeten werken voor hun gewenste doel.

Overnaedsche Dames en Heren
De Overnaedsche Dames zullen als gebruikelijk als eerste het water betreden aanstaande zondag. In de meer dan vijftig jaar oude boot de J.P. Delprat zullen de dames starten. De dames T. Bronsky, M. Seker, E.A.M. Knopper en slag B.L.W. Krijvenaar met stuurvrouw M.Y. de Vries, gecoacht door E.H.T. van Beek, L.E. Van Dalen, A.M. Dumaij, M.A. Sinke en R.P. Verboeket, zullen het hun klassementsgenoten moeilijk willen maken!
Ook de Overnaedsche Heren zullen in deze boot het Amsterdam-Rijnkanaal trotseren. Slag H.A. Baartman zal samen met zijn ploeggenoten M.B.M. Stolk, J.J. Dollé, K. Foeken en stuurman de heer S.G. Speetjens hun beste halen willen laten zien voor de rest van roeiend Nederland! De Overnaedsche heren worden gecoacht door A. Van Heemskerck Pillis, D. Landre, D. Nijhof, J. Poppenk en K.C.K. Vierling.
 
Overnaedsche twee-met
Traditiegetrouw stuurt Laga ook dit jaar weer een Overnaedsche twee-met het Amsterdam-Rijnkanaal op. De heren Julius Scheepens en Xander van Beurden samen met stuurvrouw Esther Heineke van de Senaat van het D.S.C. zullen Laga’s roem en voorspoed verdedigen en het succes van vorige jaren willen herhalen. Blijf in de pauze van de Varsity zeker even hangen om deze heren en dame het water over te schreeuwen. Waar menig tegenstander nog nauwelijks meters hebben gemaakt heeft deze boot al flink wat kilometers afgelegd op eigen Delftsche Schie en zal het volgens de heren zelf van landsbelang zijn om ook dit jaar de winst te behalen! Met de ervaren begeleiding van de heren H. de Lange en Y.C. Mekking moet het goed komen.

Eerstejaars Lichte Dames
Bij het ontbreken van de Middengroep Lichte Dames zullen de eerstejaars in deze klasse het korte baanseizoen openen in Houten. Met de volgende opstelling: A.A. Out, L.S. Kors, M.C. Spreeuw en slag S.E. Busch met stuurman de heer M.W. Sandelowsky gaan de Lichtgewicht Dames de strijd aan voor de eerste klasserende blikken van het seizoen. Na hun strijdkracht te hebben laten zien op de Amstel zal over deze kortere afstand zeker kans gemaakt worden op een plekje in de top van het veld! Ook zal er een dubbeltwee in het dames gevorderde veld starten vanuit deze sectie met de dames J.N. Tops & Z. Zwerver. Om het inweeg-gevoel te delen met de dames is coach J.M. van der Veldt de uitdaging aan te gaan om voor de dag va de Varsity 90kg te wegen! Mede coaches K.M. van Wirdum, J. Wilbrink en B.F. Bogers zijn sceptisch, het wordt afwachten of ook deze uitdaging overwonnen kan worden.

Eerstejaars Dames
Eindelijk op volle strijdkracht zal eerstejaars dames zich met hun vier en acht het ruige water in Houten betreden. Na enkele tegenslagen zal dit heftige water de dames niet afschrikken! Vol goede moed kan gekeken worden naar deze wedstrijd, waar de dames hun vermogen op de kortere afstand mooi kunnen tentoonstellen en misschien zelfs wel voor een verrassing kunnen zorgen! Coaches R.R. Garschagen, D. Bode, J.J. van Stam en L.J. Zwaan hebben een flink aantal veranderingen in de opstellingen doorgevoerd. De dames vier zal bestaan uit de volgende dames van boeg naar slag: S.C.W.M. van Dijk, V.S. van Noesel, F.M. van den Bogaard & P.L. Hamming met stuurvrouw mejuffrouw M.W.Y. Hu. De volgende acht dames zullen hun plekje innemen in de acht, van boeg naar slag: M.R. Overweel, S.Z. Limburg, A.C.C. Alkemade, L.J. Schonewille, A.L. Houben, W.E. Mulder, J.R. van Mens en slag F.I.D. van der Laan met stuurman de heer J.J.B. Smit. We kijken uit om te zien wat deze wissels teweeg kunnen brengen!

Eerstejaars Licht
Na een voorbereiding met flink wat ziekte in de ploeg, zal eerstejaars Licht hun goede prestatie van de Head mee willen en kunnen nemen naar de korte baan. Met een acht én een vier zal de groep ten strijde trekken, beide gecoacht door de heren B. Asberg, L.B.A. van Heugten, J.H. Ammerlaan en mejuffrouw M. Gabriels.
De acht zal in de volgende formatie starten van boeg naar slag: B. de Vries, M.L.O. van Nierop, S.J. Meij, R.C.A. Serraris, N.A. van Vliet, W.G. Ooink, K.P. van Remundt & T. van der Werf met stuurvrouw mejuffrouw R.P.A. Hagen.
De vier zal uitkomen in het heren beginneling veld en zal zonder gewichtsbeperking het moeten opnemen tegen de sterke “Jonghe vier” van Laga die al zijn wedstrijden tot nu toe gewonnen heeft. In deze boot zullen twee oud middengroep Licht roeiers hun opwachting maken. De boot zal starten in de volgende opstelling van boeg naar slag: M. Vanderbroeck, T.M. Elfferich, F.G.J. Topper & H.P. de Vries met stuurpik de heer M. Hemminga.
 
Eerstejaars zwaar (Jonghe Acht & Vier)
De Jonghe acht en vier zullen na het behalen van hun titels op Oud-Leden dag deze gelijk glans willen geven. Met een spannende strijd op het water met Nereus is de acht van eerstejaars zwaar constant verwikkeld in een haasje over spel met de Amsterdammers. Na winst op de winterwedstrijden, maar nipt verlies op de Amstelwedstrijden is het spannend in het zware achtenklassement. Op de Varsity zal de Jonghe acht onder leiding van de heren J. Iliohan, Y.T. Ursem, W. de Haan en mejuffrouw L. Buis. hun tempo een tandje opschroeven en het de Amsterdammers meer dan moeilijk maken. De acht zal bestaan uit de volgende namen van boeg naar slag: F.M. Klein Obbink, P.W. Ingenpass, M.L.A. Martini, O.Q. Meyers, K. Beugels, B.C.M. Bosman, P.C.B. Zeelenberg & P. Pantano en stuurvrouw F.A.M. van Aarle.
De vier van zwaar heeft het een stuk eenzamer aan de top. De winterwedstrijden en de head werden gewonnen met ruime voorsprong en de heren zullen op de Varsity deze reeks willen doorzetten. Deze boot zal bestaan uit de volgende heren van boeg naar slag: N.J. van der Sluijs, J.A.B. Boogaard, L.V. Visser & H.M.B. Eyskens met stuurvrouw Loles Hoogerland.
 
Middengroep Dames
Vanuit Middengroep Dames zal er gestart worden in één vier-met en twee dubbeltweetjes.
De dubbeltwee vanuit de middengroep dames zal bestaan uit de dames A. van Bergen en F.B.E Kolff. Ook zal mejuffrouw M. Sagasser samen met ex-wedstrijdroeister L. Buis van start gaan in dit veld.
De vier-met, zal na hun blik op de winterwedstrijden en hun spannende spar tegen de Dames vier hun zinnen hebben gezet op blik in hun veld. Slag S. van der Kleij zal samen met L.H. van de Ven, M.F. Duzijn, L.G. Kuiperbak en stuurpik de heer M. Hemminga gaan strijden voor de blikken!
 
 
Middengroep Licht
Voor de Lichte middengroep zullen meerdere boten zich mengen in de strijd om de gewilde Varsity blikken. Twee dubbeltweetjes, twee skiffs en een vier-zonder zal het Amsterdam-Rijnkanaal opgaan om hun blikken collectie uit te breiden, allemaal onder de hoede van de heren C.T. Sunderman, J.J. Weits,  L.A.F. Schmitter en geadopteerde coach A.J.C. Kolff.
De heren T. Winkel en C. Schreuder zijn na hun acht avonturen op de Amstel terug in de dubbeltwee. Waar op de winterwedstrijden nog blik getrokken werd, zal er deze keer tegenstand bijkomen van Laga’s andere lichte dubbeltwee met de heren M.F.L. Meersman en de heer L.V. Pragt. De strijd tussen beide boten zal spannend worden!
Naast de races in de dubbeltwee zal de heer L.V. Pragt zijn opwachting maken in de vier-zonder. Slag D.R. Adema zal samen met M. Hofwegen, B.N. de Ruijter en L.V. Pragt in de vier-zonder in het Lichte gevorderde veld starten.

J.W. de With zal na zijn skiff-avontuur op de Amstel niet meer bang zijn voor ruig water en zal in het Houten nogmaals willen proberen in de skiff, ditmaal zelfs in het gevorderde veld!
De heer P.J. Den Bremer zal na zijn prachtige blik in het Heren Gevorderde veld op de Skiffhead zijn reeks willen doorzetten. Op de korte baan zal hij eveneens in het Lichte heren Gevorderde veld op de twee kilometer zijn halen mogen herhalen!
 
Middengroep Zwaar
De middengroep zware mannen zullen ook met een grote delegatie van de partij zijn in Houten. Een vier-met, twee twee-zonder en drie skiffs zullen meedoen om de felbegeerde Varsity blikken.
De vier-met zal bestaan uit de uitdagers van Oude vier van afgelopen zaterdag, namelijk de heren J.P.C. Freund, T. Steegman, M.C. Mulder, slag K.P.E. de Koningh, maar dit maal met stuurpik de heer F. Louwerse. Met de krachtige halen die zij zaterdag hebben laten zien zou er wel eens een geblikt kunnen worden door de heren.

De heren J.J. van der Ham en S.B. de Vilder zullen samen in de twee-zonder stappen en starten in het heren gevorderde veld. Ook deze race zou wel eens een mooi blik op kunnen leveren! Ze zullen het in ieder geval opnemen tegen de heren D.A.G. van Haasteren en W.A. de Vries.

In het heren elite skiff veld zullen de heren F.P.S Driessen en E.P.J. van der Maarel hun eerste kortebaan wedstrijd van het seizoen starten. In een zwaar veld met veel concurrentie zullen de heren zichzelf moeten overtreffen om mee te doen om de blikken!

De heer W.H. van der Meer zal na zijn blik in het beginnelingen skiff veld op de winterwedstrijden nu eindelijk zijn kans krijgen om zijn beginnelingen status in de skiff te verliezen. Voor alle skiffende heren is het in ieder geval een goede voorbereiding op het NK Klein op de Hollandia twee weken later.
 
 
Dames Vier
De Dames Vier staat met een zeer sterke groep dames voor de aanvang van de derde editie van het hoofdnummer voor vrouwen: De Dames Vier. Slag D.A. den Besten sprak op het pré-Varsity diner van een sterke groep die elkaar tot het uiterste pusht. Dit is naast hun ergometer records ook te zien in de boot, waar ze elkaar afgelopen zaterdag goed wisten te vinden! Dit belooft veel moois voor komende zondag, waar misschien wel de Dames van Laga hun eerste overwinning op dit nummer ooit in de wacht gaan slepen. Echter is het natuurlijk ook altijd nog uitkijken voor de dames uit Amsterdam, die wederom met een sterke vier het Amsterdam-Rijnkanaal betreden. Zeker een race waar elke Lagaaier bij aanwezig dient te zijn om deze Dames het laatste zetje te geven richting de overwinning met een luid: “Allez Lagaai!”.
 
Oude Vier
De Oude Vier van Laga zal als laatste van de dag het water betreden. De heren L.R. Lipman, M.G. Bezema, D.A. Vos de Wael & boeg L.C. Stolper met stuurpik de heer B.A. Schep zullen met één doel de boot instappen: “Winst op de Varsity”. Met de ervaring van de heren Stolper, Bezema en Lipman maar juist ook door de onuitputtelijke Vos de Wael zal de vier een zeer sterke tegenstander zijn voor menig andere Oude Vier.
 
Onder het mom van “Better save then sorry!”; leg uw handdoek alvast maar klaar om mee te nemen naar Houten. Dit jaar zou het dan toch echt eens kunnen gebeuren! Komt de Kroegjool naar Delft? Komende zondag zal het zover zijn en kunt u de Dames Vier en Oude Vier in actie zien op een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar!

Met een luid: “Laga wint de Varsity!”

Weerbericht

Windkracht: 3 bft
Windstoten: 27.36 km/u
Windrichting: NNW
Zonsopgang:05:33
Zonsondergang:21:37
Temperatuur: 11.8 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 21-05-2019 18:20

Agenda

MEI
22
EY-Parthenon Ringvaart Regatta
MEI
25
SIR
t/m 26 mei
MEI
31
Thetis Sprint
JUN
1
ARB
t/m 3 jun
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA