info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: RT @Bas_Vollebregt: Vanmiddag namens @GemeenteDelft de Samenwerkingsovereenkomst met @DSRVLAGA & @zuid_holland ondertekend voor een volgend… - 11-04-2019

Nabeschouwing Heineken Roeivierkamp

 

Het waren onstuimige tijden op de Amstel dit weekend. Windkracht 6 met stoten van windkracht 9 waren aan de orde van de dag. Na het vele malen omgooien van het tijdschema en veel onduidelijkheid over het wel of niet af lassen van de velden werd er uiteindelijk door alle ploegen minstens één van de vier afstanden gestart. Normaal gesproken wordt er op zaterdag een 2500m en een 250m geroeid en op zondag een 5000m en 750m.
 
Dit jaar werd er op de zaterdag maar door vier velden de 750m gestart. De heren eerstejaars, gevorderde en elite achten mochten het water op om de blikkenjacht te openen. De omstandigheden waren dusdanig slecht dat Proteus, Theta, Phocas, Orca en Vidar besloten het te onveilig te vinden en verschenen niet aan de start.
 
Na de Amsterdamse zee bedwongen te hebben moesten de heren achten het doen met plekken in de middenmoot. De heats en banen waren onderworpen aan grote verschillen in snelheid door de windstoten die iedereen om de oren gierden. Gelukkig is iedereen (inclusief de boten) wel veilig aan de kant gekomen.
 
Zondag konden (bijna) alle ploegen alsnog van start gaan tijdens de 2500m en 250m. Hier hebben veel Laga ploegen de domper van de zaterdag goed kunnen maken. Als eerste startten de lichte eerstejaars dames, hier heeft de Laga vier hun eerste klassementspunt binnen kunnen halen met een 7e plek. Daarnaast opvallend resultaat voor  mej. A. Out die startte in de combinatie van Triton/Njord/Laga en de derde tijd op de 2500m behaalde! De middengroep lichte dames waren gebrand op winst na als een van de weinige secties op de Winterwedstrijden net naast de blikken gegrepen te hebben. De gevorderde 4* maakte het spannend door op de 2500m een 2e plek te pakken, maar mej. S.A.J.. Tas, L.M. de Zeeuw, L.C.M. Michielsen, P. Verkaik en stuurpik S. Goossenaerts konden er toch vandoor met de zege na een spetterende 250m! 
 
Hierna was het de beurt aan de zware dames. De middengroep dames starten in het DE4* veld tegen toppers en moesten genoegen nemen met een 6e positie na een sterke sprint. De eerstejaars dames lijken op wedstrijden nog steeds niet waar te kunnen maken wat ze in de trainingen laten zien. Wellicht zullen enkele veranderingen komende periode frisse wind en vernieuwde energie brengen bij de dames. Interessant is wel dat er drie boten, waaronder de Laga dames en Laga combi, exact dezelfde tijd op de sprint hebben gevaren, toeval of toe te weiden aan de klok technieken van de organisatie? Als laatste van het blok mocht de dames elite 8 aan de start verschijnen. Na twee sterke races en de Nereus dames acht die de ficture tegen Cambridge hadden gewonnen op de sprint naar huis te roeien, eindigde ze op een mooie 3e plek.
 
Als laatste van de wedstrijdsectie was het aan de heren. Ondertussen had het 5 uur lang geregend en was de stemming op de kant redelijk verbitterd. Daar trokken de mannen zich niets van aan, zij hadden immers al de woeste wateren op zaterdag overleefd. Eerstejaars licht presteerde vrij constant over de afstanden in de middenmoot. Eerstejaars zwaar daarentegen moest alles op alles zetten om hun net verworven eerste plaats in het klassement te verdedigen. Met een 4e plaats op de 750m wisten ze dat ze meer moesten laten zien, en dat lukte. Met een overal 2e positie is de strijd met Nereus persoonlijk geworden en belooft het een spannend seizoen te worden.
 
De development viertjes van middengroep zwaar gingen net zoals op de Winterwedstrijden met elkaar in de acht. Waar de 2500m erg goed uitpakte en leidde tot een 4e plek was dit niet het geval voor de 250m. De lichte gevorderde 8+ had nog meer pech. Door een blessure bij de heer J. van Vliet konden ze niet van start gaan op zondag. De heren elite 8+ voer het hele weekend op de 4e plaats en moest naast de Engelse Molesey Boat Club ook Skoll en Nereus op hun eigen water voor laten gaan.
 
De Heineken Roeivierkamp kenmerkt zich normaal gesproken als een van de leukste wedstrijden van het jaar. Dat het weer dit jaar roet in het eten zou gooien was bij de inschrijving nog niet bekend. Vandaar dat er een opmerkelijk inschrijving van Laga bijzat, namelijk in het Veteranen A veld. Hier startten onder andere Oud-Lagaaiers R.C. Oosterloo, C.A. de Vries (Commissaris D 134), J.H.B. van der Weiden (President 134), T.F. Kreule (Commissaris D 139) en S.K.G.M. Pieters (President 135). Door verschuiving van de starttijden kon zelfs niemand minder dan onze President 142, de heer S. Van Vuuren invallen in deze prominente boot. Het blijkt echter dat deze mannen het beter op besturen kunnen houden, ze eindigden op de 35ste plaats (achter enkele veteranen uit de leeftijdscategorie 55-65 jaar).
 
Op het laatste moment gingen ook nog de clubvelden door ondanks de weersvoorspelling. Voor de clubachten was alleen de 2500m in het programma overgebleven. Er was dus geen mogelijkheid om zich bij een slechte race binnen de vierkamp te herpakken. Beide boten gingen eindigden in het midden van het veld en er is ruimte voor progressie.
 
 

Weerbericht

Windkracht: 4 bft
Windstoten: 38.52 km/u
Windrichting: O
Zonsopgang:06:22
Zonsondergang:20:52
Temperatuur: 19.9 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 23-04-2019 18:00

Agenda

APR
23
Opvang: Inschrijfavond
t/m 24 apr
APR
26
Opvang: Inschrijfavond
t/m 27 apr
APR
30
Inhousedag DWG
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA