info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: In een half uur tijd van Amsterdam naar Parijs; Jorne van der Ploeg (rechts) en Joram Overdevest (links) houden zic… https://t.co/gQhX2JDPoR - 02-06-2019

Voorbeschouwing Heineken Roeivierkamp


De Heineken roeivierkamp wordt door menig roeier gezien als één van de leukste wedstrijden van het seizoen. Vier afstanden op de Amsterdamse Amstel zorgen voor een waar spektakel. Op deze wedstrijd zullen achten en dubbelvieren starten in doorstart op een afstand van 5 kilometer, 2,5 kilometer, 750 meter en 250 meter. De equipe van Fransesco Fossi zal hun halen van de Winterwedstrijden willen herhalen om weer een groot aantal blikken te veroveren. Ook de dames onder leiding van Susannah Chayes hebben hun zinnen gezet op blikken en zullen in Amsterdam laten zien waar zij goed in zijn, namelijk hard roeien.

Middengroep dames
Middengroep dames zal met een acht en een dubbelvier aan de start verschijnen. De dubbelvier zal bestaan uit de volgende dames: L.G. Kuiperbak , M.F. Duzijn, F.B.E. Kolff en A. van Bergen met stuur mejuffrouw A.N. Oggel. Zij zullen starten in het Elite veld en de strijd aan gaan met meerdere bondsviertjes, een grote uitdaging.
In de acht zal onder andere mejuffrouw T.E. Dullemans plaatsnemen. Ze verbrak twee weken geleden nog Laga’s record op de ergometer, wat op naam van L. Youssifou stond. De opstelling van de acht is als volgt: C.S. den Bremer, R.G. Rientjens, S. van der Kleij, L.H. van der Ven, M.H. Damen, T.E. Dullemans, D.A. den Besten & L. Youssifou met stuurpik de heer M. Hemminga. Ook zij zullen in het Elite veld deelnemen en kijken hoe ver ze kunnen komen tegen de sterke concurrentie.

Middengroep Lichte dames
Laga’s lichte dames zullen aan de start verschijnen in twee gevorderde dubbelvieren. Waar één van de twee vieren een volledige Laga boot is, zal in de tweede vier gecombineerd worden met lichte dames van Triton. In de combinatieboot zullen de dames E.M. de Zeeuw en S.E. Mans het slagenpaar vormen. Ook stuurt een Lagaaister, namelijk mejuffrouw F.J. Rooijakkers.
In de andere vier zal gestart worden door de volgende dames van boeg naar slag: de heer S.A.J. Tas, L.M. de Zeeuw, L.C.M. Michielsen & P. Verkaik met stuurpik de heer S. Goossenaerts.

Eerstejaars dames
De eerstjaars dames zullen na hun resultaat op de Winterwedstrijden revanche willen nemen op de rest van het veld. De halen van Banyoles zullen teruggezocht worden en met een extra portie felheid zal de wedstrijd ingevlogen worden. De volgende dames zullen starten in de acht van boeg naar slag: S.C.W.M. van Dijk, S.Z. Limburg, A.L. Houben, F.I.D. van der Laan, M.R. Overweel, W.E. Mulder, A.C.C. Alkemade en P.L. Hamming met stuur de heer J.J.B. Smit.
Ook de dames F. Stortelers, V.S. van Noesel & J.R. van Mens zullen in actie komen, ditmaal in een combinatieacht met Saurus en Triton bij gebrek aan het DEj4+ veld. Mejuffrouw M.W.Y. Hu zal deze boot sturen.

Eerstejaars Lichte dames
Ook eerstejaars lichte dames is uit op revanche! Na het debacle van de kapotte stuurinstallatie op de Winterwedstrijden kunnen de lichte dames eindelijk kunnen laten zien wat ze waard zijn. De stuur, heer M.W. Sandelowsky zal samen met zijn lichte dames van start gaan in de volgende formatie van boeg naar slag: Z. Zwerver, L.S. Kors, M.C. Spreeuw en S.E. Busch.
Mejuffrouw J.N. Tops zal samen met drie dames uit Groningen de Heineken starten in het Dames Elite Dubbelvieren veld. Dit veld zal een flinke uitdaging zijn, maar dit weerhoudt deze dames niet om een mooie tijd neer te zetten.
 
Middengroep zwaar
De zware heren starten in twee achten in twee verschillende velden. In het elite veld zal gestreden worden tegen de heren van Nereus en Skoll, die met sterke achten het thuiswater zullen betreden. Voor Laga zullen de volgende heren de strijd aangaan: J.J. van der Ham, L.C. Stolper, E.P.J. van der Maarel, W.H. van der Meer, R.G. Rienks, D.A. Vos de Wael, M.G. Bezema, L.R. Lipman met stuurpik de heer B.A. Schep.
De andere acht start met twee development-vieren in de acht en zal in het gevorderde veld uitkomen. Deze boot wordt gevormd door de volgende namen: W.A. de Vries, K.P.E. de Koningh, K.L. Reith, D.R. Besten, M.C. Mulder, T. Steegman, J.P.C. Freund en D.A.G. van Haasteren met stuurpik de heer F. Louwerse.
 
Middengroep Licht
De lichte mannen zullen in het lichte gevorderde veld starten in de volgende opstelling van boeg naar slag: L.V. Pragt, J.E. van Vliet, J.W. de With, D.R. Adema, M. Hofwegen, P.J. den Bremer, C. Schreuder & T. Winkel met stuurpik de heer L.A.F. Schmitter. Deze heren hebben op de Winterwedstrijden al meegestreden in het heren elite veld en zullen het in dit veld hun tegenstand erg moeilijk maken!
De heer M.F.L. Meersman zal in hetzelfde veld starten in een combinatieboot met Aegir en Gyas.
 
Eerstejaars zwaar
Eerstejaars zwaar zal na de Winterwedstrijden uit zijn op een vervolg van hun overwinningen. Op het thuiswater van naaste concurrent Nereus zal gestart worden in de volgende opstelling: F.M. Klein Obbink, D.F. Bolkestein, M.L.A. Martini, O.Q. Meyers, K. Beugels, B.C.M. Bosman, P.C.B. Zeelenberg & P. Pantano met stuur mejuffrouw F.A.M van Aarle. Zouden de jongens scherp genoeg zijn gebleven om nogmaals de 10punten in het klassement te pakken?
 
Eerstejaars Licht
De eerstejaars lichte mannen die op de zondag van de Winterwedstrijden nog wisten te blikken hadden afgelopen week bij het oefenen op de Amstel een tegenvaller door een aanvaring en zullen erop gebrand zijn om deze domper goed te maken met een hoge klassering. Ze zullen starten in de volgende formatie van boeg naar slag: M. Vanderbroeck, R.C.A. Serraris, S.J. Meij, K. Wattel, N.A. van Vliet, T.M. Elfferich, K.P van Remundt & T. van der Werf met stuur mejuffrouw R.P.A. Hagen.
 
Eerstejaars zwaar & Licht combinatie
Eerstejaars zwaar zal samen met eerstejaars licht ook een combinatieboot op het water leggen in het heren eerstejaarsveld. De volgende heren zullen van boeg naar slag starten: N.J. van der Sluijs, W.G. Ooink, J.A.B. Boogaard, B. de Vries, L.V. Visser, P.W. Ingenpass, M.L.O. van Nierop & H.M.B. Eyskens met stuur Loles Hoogerland.
Deze heren hebben afgelopen week al op de Amstel goede halen neergezet en zullen van plan zijn flink wat zware boten te verslaan.

Clubachten
Laga’s clubachten zullen op de Heineken voor het eerst in actie komen. De heren hebben goede stappen gezet in de voorbereiding en zullen hun grote vermogen op de ergometer willen omzetten in snelheid in de boot. De heren zullen starten in de volgende formatie van boeg naar slag: K. Schrijver, H.J.J. Blokland, L.P. Lagendijk, J.S. Vermeer, D.H.S. Recter, M.P.J. Franken, T.J Boer & T. Dijkstra met stuur mejuffrouw J.J. de Hoog.
De dames clubacht zal ook aan haar eerste wedstrijd beginnen. Zij starten in de volgende opstelling: J.F. ten Hove, L.A. Sikkes, P.C.M. Wilmink, S. de Klein, B. Loeffen, C.S Stikkers, A. Cornelissen & F.M. Wiegel met stuurpik de heer J. Poppenk.

Veteranen
Ook zal de heer Kreule uitkomen in het heren veteranen veld. In een combinatie boot met de Maas en Skadi.

De Heineken zal een druk weekend worden met veel mogelijkheden om te blikken. Kom zaterdag en/of zondag naar de Amstel om Laga’s ploegen naar de overwinning te schreeuwen! “Allez Lagaai”.

Weerbericht

Windkracht: 3 bft
Windstoten: 25.2 km/u
Windrichting: ZO
Zonsopgang:05:17
Zonsondergang:22:06
Temperatuur: 26.6 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 24-06-2019 10:30

Agenda

JUN
28
Argo Sprints
JUL
3
Henley
t/m 8 jul
SEP
8
Rotterdam Harbour Sprint
t/m 9 sep
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA