info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: RT @Bas_Vollebregt: Vanmiddag namens @GemeenteDelft de Samenwerkingsovereenkomst met @DSRVLAGA & @zuid_holland ondertekend voor een volgend… - 11-04-2019

Nabeschouwing Winterwedstrijden


 
De eerste wedstrijd van het seizoen zit er alweer op. Op eigen Delftsche Schie mocht wedstrijdroeiend Laga zijn voortgang meten aan de rest van roeiend Nederland, wat uitmondde in negen blikken!
Waar in het voorseizoen de Damesch van Laga nog de meeste blikken mee naar Delft brachten, was het nu de beurt aan de mannen. De equipe van Francesco Fossi wist maar liefst acht maal te blikken.
 
Eerstejaars Licht
Het weekend begon matig voor de eerstejaars lichte mannen. Met een zieke slag en daardoor gewijzigde opstelling begon hun seizoen niet zoals verlangd, maar eindigde het in een vijfde plek op zaterdag. Ook de zwaar/licht combinatie in de vier werd getroffen door de opstelling wijzigingen en wist met een invaller van Skadi toch nog een goede race neer te zetten.
Op zondag herpakte de  volgende heren zich : M. Vanderbroeck, R.C.A. Serraris, K. Wattel, S.J. Meij, T.M. Elfferich, N.A. van Vliet, K.P. van Remundt & T. van der Werf met stuur R.P.A. Hagen, door met een baanrecord het Lichte Beginnelingen veld aan te vegen. Met een herstelde slag wisten de mannen maar liefst 16 seconde van het oude record uit 2011 eraf te varen en daarmee ook een blik te behalen!

Eerstejaars Zwaar
De eerstejaars zware mannen kende een geweldige start van het seizoen! Waar op de NKIR nog nipt van Nereus werd verloren, werd op de Winterwedstrijden deze marges omgedraaid. De zware mannen waren gebrand op een overwinning en wisten met een verschil van 1,3 seconde het blik binnen te halen! Een prachtige prestatie van de volgende heren: P.C.B. Zeelenberg, D.F. Bolkestein, M.L.A. Martini, O.Q. Meyers, K. Beugels, B.C.M. Bosman, F.M. Klein Obbink & P. Pantano en van stuur F.A.M. van Aarle.
De eerstejaars zware vier had eerder op de dag al een prachtig voorbeeld gegeven aan de acht door ook in het eerstejaars vieren veld de winst te behalen! De heren: H.M.B. Eyskens, N.J. van der Sluijs, P.W. Ingepass & L.V. Visser met stuur Loles Hoogerland wisten na een spannende race met een tijdsverschil van 0,8 seconde de winst te behalen!
 
Middengroep Licht
De lichte middengroepers hadden na een zware winter vol krachttraining soms moeite het geoogde gewicht te behalen. De heren L.V. Pragt en M.F.L. Meersman konden helaas net niet inwegen, waardoor zij veroordeeld waren tot het zware gevorderde dubbeltwee veld. Hier wisten zij echter een prima positie in de middenmoot de behalen. De andere dubbeltwee met de heren C. Schreuder en T. Winkel lag wel aan de start van het lichte heren gevorderde dubbeltwee veld. Waar de heren op Banyoles en op de Schie al hadden laten zien wat zij konden, lieten ze dit op de winterwedstrijden nogmaals blijken! Het blik werd veroverd met een steady race, waar hun voorsprong constant werd uitgebouwd!
De heren P.J. den Bremer en J.W. de With mochten de winterwedstrijden starten in de skiff. Voor beide heren een mooi beginpunt van het seizoen. De heer Den Bremer eindigde op een 5de plaats in het elite skiffveld en de heer de With met zijn skiffdebuut op een 8ste plaats in het Beginnelingen veld.

Middengroep Zwaar
In de skiff wist de heer W.H. van der Meer twee dagen te imponeren. Op zaterdag wist hij gelijk het blik te veroveren in het beginnelingen skiff veld, waarna hij zondag het nogmaals mocht proberen, echter nu in het gevorderde veld. Hier wist hij nog een snellere tijd neer te zetten, maar dit was echter net niet genoeg voor de winst, wel een mooie tweede plek voor hem.
Ook de heer F.P.S. Driessen trad aan in de skiff. Het was een hectische race met veel drukte op het water, waardoor hij helaas over de boot van de tegenstand voer. In het heren gevorderde veld eindigde hij in de middenmoot op een vijfde plek.
De vijf twee-zonders wisten goed te presteren. De twee-zonder van de heren D.A. Vos de Wael en E.P.J. van der Maarel wist in het gevorderde veld het blik te behalen. Ook de heren Rienks presteerde goed! Een derde plek in het elite veld, wat gevuld werd door veel bondsboten!
De development viertjes startten dit weekend in het heren gevorderde vier-met veld. Beide boten wisten goed te presteren en waren in Banyoles al gewaagd aan elkaar. Echter trok de boot van de heren: J.P.C. Freund, T. Steegman, M.C. Mulder & K.P.E. de Koningh en stuur J.J. van Stam aan het langste eind en wist het blik naar zich toe te halen!
 
Elite-Achten
In het elite achten veld was Laga flink vertegenwoordigd met een lichte-combinatie acht en twee zware achten. De lichte acht met stuurpik de heer L.A.F. Schmitter en invaller de heer N.N. Overkamp schoot goed weg uit de start, maar wist de zware achten niet bij te houden. De acht voorgeslagen door de heer L.R. Lipman had al flink wat wedstrijdkilometers in de benen zitten en moest in deze race de acht van de heer D.A.G. van Haasteren voor laten gaan. Met een snelle tijd van 15:42.8 wisten de heren: K.L. Reith, K.P.E. de Koningh, W.A. de Vries, D.R. Besten, M.C. Mulder, T. Steegman, J.P.C. Freund & D.A.G. van Haasteren en stuurpik de heer B.A. Schep de winst te behalen en daarmee het achtste blik voor de heren van Laga dit weekend!
 
Eerstejaars Lichte Dames
De lichte dames kende een heel ongelukkige start van het seizoen. Door een gebroken stuurinrichting en snoek werden hun race mogelijkheden beperkt en resulteerde dit in een moeilijke race, waar door hun doorzettingsvermogen toch nog enkele boten verslagen werden. Deze wedstrijd zal de dames juist extra motivatie geven om hoog te eindigen bij de volgende wedstrijd: de Heineken vierkamp!

Eerstejaars Dames
Ook de eerstejaars dames acht wist niet de gewenste start van het seizoen neer te zetten. Waar de halen in Banyoles nog veelbelovend waren, was het voor de dames lastig deze halen te reproduceren op de Delftsche Schie, mede door meerdere zieken en geblesseerden.
De vier van de dames deed het echter wel goed! Een tweede plek in het dames eerstejaars vieren veld belooft veel goeds voor het huidigde seizoen.
 
Middengroep Lichte Dames
De dames L.M. de Zeeuw, A.N. Oggel en L.C.M. Michielsen startten alle drie zaterdag in de skiff. Lisa de Zeeuw greep in het beginnelingen veld net naast winst. In het gevorderde veld wist Annabel een plek in de middenmoot te veroveren. Ook Lieke Michielsen wist met steady race de tweede plek te pakken.
Op zondag startte mejuffrouw L.M. de Zeeuw nogmaals, echter nu met haar zus E.M. de Zeeuw. Samen wisten zij in het zware dames gevorderde veld een goede zesde plaats te bemachtigen!
In het lichte dames gevorderde veld wisten de dame P. Verkaik en de heer S.A.J. Tas een goede derde plek te veroveren!
 
Middengroep Dames
In de skiff mochten meerdere dames hun opwachting maken op de Delftsche wateren. Fenna Kolff wist een goede vijfde plek te behalen in het beginnelingen veld. Tessa Dullemans wist op de tweede plaats in het gevorderde veld te eindigen.
De development vier-zonder startte dit weekend in de vier-met. Gestuurd door de heer M. Hemminga hebben ook deze dames de snelste tijd geklokt en daarmee de winst behaald! Een goede prestatie van de dames: L.G. Kuiperbak, M.F. Duzijn, L.H. van de Ven & S. van der Kleij met stuurpik de heer M. Hemminga. Dit belooft veel goeds voor het naderende development klassement!
De dubbeltwee van de dames werd bemand door de dames A. van Bergen en M. Sagasser. Zij bereikte een zevende plaats.
In de dames gevorderde twee-zonder lagen de uitslagen dicht bij elkaar. De dames R.G.J. Rientjes en C.S. den Bremer voeren lang mee om de blikken, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de dames uit Leiden.
Op het eind van het wedstrijdweekend was het de tijd voor de dames elite twee-zonder. Waar de dames D.A. den Besten en M.H. Damen al vaker hadden bewezen dat zij de snelste zijn in dit nummer, maakte zij dit wederom waar. Met een baanrecord werden alle gevorderde twee-zonders en de enige andere elite tegenstander verslagen. Dit leverde officieel geen blik op, door de weinige inschrijvingen, al schijnen de dames zelf wel hun blik opgehaald te hebben. En ja, blik is blik.
De winterwedstrijden werden goed afgesloten door Laga’s wedstrijdsecties. Maar liefst negen à tien blikken werden veroverd, hiermee steeg de blikkenteller naar 16-17 blikken! Een mooi begin en goed voorbeeld voor de rest van het jaar!
 
“Allez Lagaai!”

Weerbericht

Windkracht: 4 bft
Windstoten: 31.68 km/u
Windrichting: OZO
Zonsopgang:06:22
Zonsondergang:20:52
Temperatuur: 19.6 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 23-04-2019 18:30

Agenda

APR
23
Opvang: Inschrijfavond
t/m 24 apr
APR
26
Opvang: Inschrijfavond
t/m 27 apr
APR
30
Inhousedag DWG
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA