info@laga.nl +31(0)15 212 52 66
Twitter: RT @Bas_Vollebregt: Vanmiddag namens @GemeenteDelft de Samenwerkingsovereenkomst met @DSRVLAGA & @zuid_holland ondertekend voor een volgend… - 11-04-2019

Sparperiode en start competitieseizoen


In de aanloop naar de start van het competitieseizoen is er veel gebeurd. Sinds de ploegvorming zijn de ploegen gaan strijden om welk nummer zij aan hun ploeg mogen hangen. Daarnaast staan voor zowel de eerste- als ouderejaars competitiesectie ook de eerste meetmomenten met andere verenigingen op het programma.
 
TBI Sparperiode
Afgelopen weekend stond voor het grootste deel van de competitieroeiers in het teken van de afsluiting van de sparperiode. De eerstejaars begonnen op een brakke zaterdagochtend op competitiekamp aan de eerste krachtmeting van de vier. In een 4,3 kilometer lange hardlooptocht richting het zwembad, moesten ze bij enkele checkpoints verschillende oefeningen doen. Heren G maakte optimaal gebruik van het verloren gewicht de avond ervoor en wist de snelste tijd bij de heren neer te zetten. Bij de dames had Dames C nog de meeste energie in de benen en pakten de leiding in de eerste tussenstand.
 
In december ging de sparperiode verder in de boot. Waar bij competitiekamp de roeiers van de TopC4+’en nog in de selectie meedraaiden, waren deze ploegen bij de tweede spardag wel gevormd. De dames TopC4+ liet meteen van zich horen. Met scherpe tijden waren ze niet alleen de snelste damesploeg, ook wisten zij menig heren ploeg achter zich te laten. Bij de heren werd het een spannende strijd. Uiteindelijk was het Heren B die, met een klein verschil van slechts 12 honderdsten, de TopC4+ de baas was.
Ook de ouderejaars ploegen gingen het water op. Voor de Vlietbokaal gingen drie damesploegen het water op. Over 1000 meter was Dames A uiteindelijk 2 seconden sneller dan Dames C. Bij de heren was het Heren A die de strijd met zichzelf aan ging en daarmee de kop pakte op de sparladder.
 
Nadat de eerste sparsessie in de boot was geweest, kon de ergometer spardag natuurlijk niet ontbreken. Duizend virtuele meters moesten worden getrotseerd door de eerstejaars competitieroeiers. In de intimiderende sferen van de tot ergometerruimte omgebouwde Raceroeikamer, gingen alle roeiers tot het uiterste om samen met hun ploeg een scherpe tijd neer te zetten. De dames TopC4+ wist met een mooie tijd van 3:44,1 weer alle dames ploegen te snel af te zijn. Dames B presteerde in de boot ook al goed en wisten deze lijn door zetten door ook op de ergometer een tweede plaats te behalen. Bij de heren was in de allerlaatste heat een spannende strijd te zien. Heren B en de heren TopC4+ waren in de boot al behoorlijk aan elkaar gewaagd, op de ergometer was dat niet veel anders. Lange tijd ging het gelijk op, maar in het laatste deel van de race moest Heren B de TopC4+ toch laten gaan, die in een tijd van 3:10,6 een harde tijd voeren.
Voor de ouderejaars competitieroeiers was deze spardag een soort NKIR in het klein. Gemiddeld 2000 meter moest worden afgelegd op de Concept2. Bij de dames gingen Dames A en C van start. Na een slopende 2 kilometer-race was Dames C in 8:12,4 uiteindelijk enkele seconden te snel voor de dames die in de boot wel nog aan het langste eind trokken.
Heren A ging als enige herenploeg de 2 kilometer lange strijd aan met de ergometer. Zij finishten met 7:02,8 in een nette tijd.
 
Afgelopen zondag werd de sparperiode afgesloten met de zwaarstwegende spardag in de boot. De ploegen waren na een geslaagd trainingskamp in Eindhoven goed voorbereid op de laatste kans om te stijgen in de sparladder. Zowel de eerstejaars als de dubbeltweeën gingen van start op de Delftse Schie. Voor de Ask & Embla ploegen stond een 2000 meter op het programma. P.H.M.B. van den Berg en J.M. Herzstein waren hier te snel voor de twee van T.M. Jochem en A. Stroo en eindigden zo als eerste in de rangschikking.
Bij de eerstejaars kon er ook nog van alles gebeuren. Op deze laatste spardag was het zaak om alle trainingsuren sinds de ploegvorming om te zetten in harde halen. Bij de heren was de strijd om Heren 1 nog volledig open. Bij winst zou ofwel de TopC4+ of Heren B met die titel aan de haal gaan. De TopC4+ liet zien dat het vele trainen beloond wordt en voer in de eerste heat meteen een snelle tijd. Met een comfortabele voorsprong op de mannen van Heren B, wisten ze in de tweede heat nog ruim een halve seconde harder te varen, en stelden daarmee de titel van Heren 1 veilig. Heren E zette ook strakke tijden neer, waarmee zij tweede werden. Op de sparladder eindigen zij als 3e, achter Heren B.
Bij de dames had de TopC4+ tot nu toe alle sparmomenten sinds hun vorming gewonnen. In de eerste heat voeren zij de snelste tijd, waarna ze in de tweede heat gecontroleerd hun voorsprong konden verdedigen. Achter de dames TopC4+ was er een spannende strijd tussen Dames B en Dames E. Na de ergometer spardag was het Dames B die de tweede plaats op de sparladder innam. In de boot moest Dames E twee plekken boven Dames B eindigen om nog beslag te kunnen leggen op deze positie. In de eerste heat was Dames B nog de snellere van de twee, maar in de tweede heat wist Dames E nog eens extra te versnellen, waarmee ze uiteindelijk de tweede gemiddelde dag tijd neer wisten te zetten. Dames B werd uiteindelijk 3e, wat genoeg was om de op de tweede plaats te blijven staan in de sparladder.
 
Gyas-Hunze
Voor de Vlietbokaal ploegen vond de laatste spardag niet plaats op de Schie, maar op de Groningse wateren. Hier werd de Gyas-Hunze verroeid; een tweekamp met een 2500 meter en een 400 meter. Heren A, met O. van Voorst op slag, was de eerste vier-met die het water op ging. Zij werden tweemaal nipt tweede in de 2e poule, maar met een ruime voorsprong op de rest van het veld. Hiermee waren zij dus ook sneller dan Heren C, die na een 9e en 10e plaats in de poule, de 18e plaats in het klassement bezetten. Heren A was ook sneller dan een deel van de eerste poule, en is terug te vinden op de zevende plaats.
Dames C, met op slag, mej. S. Treep, ging van start in de eerste poule. Voor de sparladder ging het om de 2500 meter en op deze afstand waren zij enkele seconden sneller dan Dames A (voorgeslagen door mej. L.L.M. Vijverberg), waarmee ze de rest van het seizoen door het leven gaan als Dames 21. Op de 400 meter, die voor het klassement van de Vlietbokaal ook erg belangrijk is, was Dames A, die in de 2e poule startten, ruim een seconde sneller. Hiermee bezetten Dames A en C respectievelijk de 4e en 5e plaats in het klassement!
Buiten de Vlietbokaalploegen, ging ook de dames Clubquadruple van start. Met een 8e en 9e tijd op de zaterdag en zondag, bezetten zij nu de 8e plaats in het Clubquadruple klassement.
 
Blasphemy
Komend weekend kunnen de eerstejaarsploegen zich voor het eerst laten zien aan de andere eerstejaars binnen de KNSRB. Op de Blasphemy zullen er in een knock-out systeem 500 meter sprints worden geroeid. Vijftien Laga ploegen zullen weer hun beste beentje voor gaan zetten, om de eerste kans op taart van het seizoen te kunnen benutten!

Weerbericht

Windkracht: 4 bft
Windstoten: 36 km/u
Windrichting: O
Zonsopgang:06:22
Zonsondergang:20:52
Temperatuur: 19.9 °C

Bron: buienradar.nl
Update: 23-04-2019 18:10

Agenda

APR
23
Opvang: Inschrijfavond
t/m 24 apr
APR
26
Opvang: Inschrijfavond
t/m 27 apr
APR
30
Inhousedag DWG
» Meer activiteiten
» Agenda exporteren
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA