Voorbeschouwing Hollandia/NK KleinAankomend weekend wordt op de Bosbaan de Hollandia verroeid. Deze wedstrijd is naast de tweede twee-kilometerwedstrijd, ook de wedstrijd waar het NK klein zal worden verroeid. De voorwedstrijden voor het NK worden al op vrijdagavond verroeid omdat er in het schema weinig ruimte is. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden dan op zaterdag de volgende rondes gevaren, waarna op zondag de blikken zullen worden verdeeld.

In totaal zullen er 11 boten met Lagaaiers strijden om de nationale titels.  Al deze dames en heren willen dit weekend graag aan roeiend Nederland laten zien uit welk hout ze gesneden zijn. A.N. Keijser start in de Elite skiff tegen zijn trainingsmaatjes van het ANRT. In de lichte mannen skiff zullen N.O. Overkamp en P.J. den Bremer aan de start verschijnen. E.P.J. van der Maarel start in het volle J18 veld met liefst 54 inschrijvingen. Daarnaast starten lichte dames mej. L.C.M. Michielsen en mej. A.N. Oggel in de skiff. De inschrijvingen in de boordnummers komen allen vanuit de zware mannen sectie, in totaal zijn er 5 tweezonders ingeschreven. De boten worden voorgeslagen door L.C. Stolper, N. Moesker, L.S. Wilkens, R.D.M Feldbrugge. De laatste boot is een combinatie van R.G. Rienks samen met zijn broer van Nereus.

Op zaterdag worden al vanaf vroeg in de ochtend de voorwedstrijden voor zowel het eerstejaarsklassement als de development klassementen gevaren. De eerstejaars starten in dezelfde boottypes als op de Varsity, achten en in de viermet. De Hollandia is de eerste wedstrijd van het development klassement. In dit klassement wordt al een aantal jaar door tweede- en derdejaars gestreden in vierzonders. Lichte dames komen uit in de dubbeltwee, maar vanaf dit jaar is het ook mogelijk voor andere secties om de dubbeltwee te starten.

Vanuit Laga starten er twee lichte dames dubbeltweeën, voorgeslagen door mej. A. van Bergen en mej. S.A.J. Tas. De dames verschijnen aan de start in een vierzonder voorgeslagen door mej. I. van der Heide. Middengroep licht komt aan de start met maar liefst drie vierzonders, voorgeslagen door respectievelijk J.G. van Haasteren, B.N. de Ruijter en L.V. Pragt. Middengroep zwaar start met twee vierzonders, voorgeslagen door F.A. Doorn en M.M. Wink.

Op zondag starten de eerstejaars in de beginnelingenvelden waar ze hun uiterste best zullen doen om die status aan het einde van het weekend kwijt te zijn. Eerstejaars zwaar zal gebrand zijn op een revanche voor de Varsity. De ouderejaars die op zaterdag in het development veld starten, komen op zondag in de gevorderde velden uit.

Op zondag starten naast de eerdergenoemde ploegen ook nog een aantal ploegen die niet op zaterdag starten. In de beginners skiff starten zowel L.R. Lipman als J.M. van der Veldt. Mej. R.G.J. Rietjens zal aankomend weekend haar eerste wedstrijd in de eenmansboot starten in het DB1x veld. De laatste skiffeuse is mej. L.J.S. Brouwer die start in de LDB1x. In het hoofdnummer bij de mannen, de Elite acht, start zowel een Laga/Triton combinatie als een Skoll-combinatie met nogmaals A.N. Keijser. Op zondagmiddag zullen als laatste de Gevorderde tweezonders over de baan gaan, voorgeslagen door M.C. Mulder en R.D.M. Feldbrugge.

Kom allen naar de Bosbaan om je mede- Lagaaier naar de overwinning te schreeuwen! Deze met velden overspoelde wedstrijd kan de aanwezigheid van een overvloed aan Lagaaiers goed gebruiken. Tentamens vormen geen excuus meer, en door het volle schema zult u zich geen moment vervelen! Hier is een overzicht van de startende ploegen te vinden.
 
 
« Terug
Social Media
Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2019 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA